Esports | Aleix Ramírez/Redacció | Actualitzat el 14/04/2012 a les 21:56 Messi salva el Barça i el manté viu a la Lliga Els blaugrana guanyen el Llevant no sense dificultats, amb dos gols del "crack" argentí (1-2)

Leo Messi ha marcat els dos gols de la victòria blaugrana Foto: Miguel Ruiz/FCBarcelona El Barça ha obtingut una victòria transcendental al camp del Llevant, de cara a mantenir vives les possibilitats de prendre-li el liderat de la lliga a un Reial Madrid, que també ha patit per superar l'Sporting de Gijón (3-1). Dos gols de Messi a la segona part, un de penal, han donat la volta a un partit que s'ha posat molt difícil pels blaugrana, després que els valencians s'hagin avançat a la primera part amb un penal provocat per unes mans de .

Els blaugrana han saltat al Ciutat de València amb un equip clarament ofensiu, ja que Guardiola ha plantejat una defensa de tres, amb Puyol; Mascherano i Adriano, un mig del camp molt poblat amb Busquets, Thiago, Xavi i Messi situat de mitja punta per darrere del trio davanter format per Pedro, Alexis i Cesc.

Pedro ha tingut l'oportunitat d'inaugurar el marcador al min.5 quan un potent xut lateral ha estat refusat i enviat a córner, pel porter uruguaià del Llevant, Gustavo Múnua. Els valencians ben col·locats defensivament, han esperat pacientment a tenir la seva en alguna ocasió al contraatac i a pilota parada. Unes mans de Busquets a la sortida d'un córner al min.22 ha canviat el signe del partit, ja que l'àrbitre, Teixeira Vitienes ha senyalat penal i targeta groga pel migcampista de Badia. Barkero ha transformat el xut de dels onze metres, col·locant el 1-0 al marcador.

Els homes de han notat el cop però no han deixat de tenir el domini de la pilota, davant d'un rival que amb el gol s'ha crescut. Més que una davallada física o de joc, el Barça ha començat a notar amb el gol del Llevant, la pressió pel fet que se li estigués escapant la lliga. Un tram final de la primera part, on la nota més destacada ha estat una trompada entre el local Valdo i el defensa blaugrana Adriano, que ha acabat amb targeta groga pel lateral brasiler. Després de l'arrencada inicial i sobretot a partir del gol local, el Barça ha acusat en excés la poca aportació de Leo Messi.

La segona part ha començat amb un canvi clarament ofensiu, Isaac Cuenca ha substituït Xavi amb l'objectiu d'obrir el joc per la banda del Barça per intentar enviar alguna pilota a la tant poblada àrea del Llevant. Una descoordinació entre Thiago i Mascherano en la primera ocasió de la segona part ha propiciat que Barkero s'hagi plantat sol davant Valdès i hagi estat a punt de fer el 2-0, Puyol ho ha evitat enviant la pilota a córner.

Amb el pas dels minuts, amb l'entrada d'Iniesta per Pedro, el Barça ha anat afegint més jugadors a l'atac, davant d'un Llevant que només s'ha limitat la seva oportunitat al contraatac. Adriano al quart d'hora del segon temps ha tingut l'ocasió més clara fins al moment del partit pel Barça, amb un fort xut dirigit a l'escaire esquerre de la porteria valenciana, però que Múnua ha desviat a córner.

En el moment de màxima dificultat i amb l'equip de Guardiola contra les cordes, Messi a diferència de la primera part si ha aparegut i ha igualat el partit al min.65, amb un xut des de la frontal de https://www.naciodigital.cat/noticia/41847/messi-salva-barca-mante-viu-lliga Pagina 1 de 2 l'àrea local. Un gol que ha tornat a ficar dins del partit els blaugrana. Si la sort no ha somrigut el Barça al primer temps amb el penal per mans de Sergio Busquets, una empenta de Botelho a Isaac Cuenca ha possibilitat que un altre cop Mess, aquest cop des del punt de penal, hagi fet el 1-2.

El gol ha donat oxigen al Barça, que malgrat el perill a la contra del Llevant, ha reconquerit el domini anímic del partit. L'entrada del darrer canvi blaugrana, Dani Alves, ha provocat que els de Guardiola recuperessin la defensa de 4 homes i d'aquesta manera es tallava una de les principals vies de perill local, el contraatac.

Finalment, els blaugrana s'han emportat la victòria del Ciutat de València, cosa que els permetrà dissabte que ve al clàssic contra el Madrid, poder situar-se a 1 punt del liderat i encara el final de Lliga amb opcions de revalidar el títol. Abans però, el Barça no té temps per pensar en res més que no sigui l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions, que els de Pep Guardiola disputaran el dimecres a Londres contra el Chelsea.