Curses | Redacció | Actualitzat el 22/04/2019 a les 17:22 Les Migu Run s'estrenen amb un català al podi Oriol Cardona estrena temporada de curses de muntanya amb un subcampionat al Japó

Oriol Cardona, subcampió a la Mt. Awa Skyrace japonesa | MRSWS/Sho Fujimaki Les Migu Run Skyrunner World Series 2019 (https://www.skyrunnerworldseries.com) han debutat aquest cap de setmana amb una primera prova disputada al Japó que dona el tret de sortida a un curs que acabarà a mitjans d'octubre a les muntanyes italianes. Pel camí, cites destacades a casa nostra amb la de la Vall de Boí, l'Skyrace Comapedrosa andorrana i l'Sky Pirineu de Bagà.

El circuit mundial s'ha estrenat al Japó amb la disputa de la Mt. Awa Skyrace, una cursa de muntanya de 33 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell positiu que ha comptat amb les victòries de l'italiana Elisa Desco i del japonès Ruy Ueda. Tant en categoria femenina com masculina un esportista català ha sigut protagonista al grup capdavanter de la prova. De fet, un d'ells, Oriol Cardona, ha estrenat temporada amb un lloc final al podi.

El corredor banyolí ha completat una bona transició cap a les curses de muntanya després de tancar una bona temporada en esquí de muntanya ratificada amb una victòria a la darrera cursa d'esprint de la copa del món. Cardona va perdre terreny davant Ueda en una llarga ascensió però va anar reduint el marge del japonès fins a arribar a la línia de meta a només 9 segons del vencedor https://www.naciodigital.cat/naciomuntanya/noticia/5235/migu-run-skyrunner-world-series-estrenen-amb-catala-al-podi Pagina 1 de 2 de la cursa. El britànic Jonathan Albon els ha acompanyat al podi.

Un excel·lent debut de temporada per a Cardona, que s'ha mostrat satisfet amb la seva actuació al Japó: "Comencem bé la temporada de trail. Tenia la incertesa de com respondrien les cames després que hagi passat tan poc temps des de la darrera prova amb esquís i el cert és que m'he trobat bé. Ara només fa falta acabar d'acostumar una mica més les cames i descansar per a la següent prova a la Xina". Aquesta prova, de nou al continent asiàtic, serà la Yading Skyrun del 4 de maig amb 32 quilòmetres i 2.819 metres de desnivell positiu, la segona cita de les Migu Run Skyrunner World Series.

En categoria femenina la cursa va oferir un gran duel entre l'italiana Elisa Desco i la nord- americana Megan Kimmel resolt en favor de la primera. Més enllà de la lluita per la victòria, la catalana Sheila Avilés va ser en tot moment una de les grans candidates a ocupar una plaça de podi però finalment va ser superada per la japonesa Takako Takamura i es va haver de conformar amb la quarta posició. Un primer pas per sumar els primers punts de la temporada i aspirar a recuperar el tron del circuit mundial després de la seva victòria a la general de 2017.