Billbäcks Arena

Svärtinge SK - Frödinge Brantestad SK Söndag 6 oktober kl. 14:00 Svärtinge SK Frödinge Brantestad SK

99. Ellen Portuguès 2. Evelina Törngren 3. Emilia Sjögren (K) 3. Emma Djurstedt 6. Tilde Nilsson 4. Sarah Gustafsson 7. Ida Skarin 5. Matilda Brogie 8. Silje Andræ 6. Alice Andersson 9. Alexandra Edson 7. Emma Wessman 11. Selma Nyström 8. Nathalie Strande 12. Emilia Stjerna 9. Sandra Edlund 19. Linnea Hagert 10. Louise Andersson 20. Hanna Arosin 11. Louise Pettersson 22. Hanna Petersson 13. Clara Sohlberg 24. Tilda Björkdahl 14. Jeanette Lind 29 . Hanna Johansson 15. Evelina Bertilsson 30 . Filippa Sjögren 19. Emmy Kallström 33 . Natalie Söderberg

Ledare Ledare Robin Blomberg Johan Stjerna Tomas Nilsson Filip Nyström Tina Nilsson Tom Nilsson Stefan Sjögren

Dagens domarteam

Fatemeh Sepahi, Spånga Sertu Mahmoud, Finspång Senad Redzematovic, Norrköping Inför Frödinge/Brantestad SK

Efter en riktig urladdning mot topplaget Kenty senast som slutade 2-2, efter en första halvlek där vi följer matchplanen till 99% och leder matchen med 2-0 i halvlek. Vi lyckas styra vårt press spel och sätter en hög press på Kenty som ofta tvingas slå en boll utan adress som vi kan bryta centralt i planen och ställa om med ett giftigt anfallsspel. Vi kommer i många 1 mot 1 och 2 mot 2 lägen som resulterar i en 2-0 ledning i halvlek. I andra halvlek får vi ett tidigt mål i baken och 2 skador vilket gör att vi inte orkar hålla samma intensitet i vårat press spel. Samtidigt är ett Kenty som får med många spelare i anfallen och skapar en del lägen för 2 mot 2. Med många spelare i deras anfall är de dock sårbara i deras försvarsspel och vi är så när att avgöra matchen efter två sylvassa målchanser i senare delen av andra halvlek. I 90:e minuten sätter Kenty kvitteringen och vi fick med oss en poäng.

Denna gång har det blivit dags att avrunda div 2 spelet för året med mot Frödinge/Brantestad, ett lag som vi vann på bortaplan med 4-2 senast. Minnena från den matchen är både bra och mindre bra. Första halvlek visar vi prov på stor spelglädje och kommer till målchans efter målchans med ett mycket bra djupledsspel och aktiva platsbyten på planen, som gör det svårt för våra motstån- dare att räkna in sina spelare och vi leder rättvist med 3-0 i halvlek. Kanske gick det för lätt i första halvlek och det kändes som att vi mer eller mindre ställde in skorna på planen i den andra halvleken, samtidigt som Frödinge kommer ut som ett helt annat lag. Frödinge reducerade till 2-3 och fortsatte skapa lägen för 3-3 innan vi kunde få in det avgörande 4-2 målet. Till denna matchen ska det bli otroligt skönt att kliva ut på våran hemmaplanen utan någon press på oss då div 2 kontraktet redan är säkrat för nästa år. Det ska vara ett avslappnat men ändå otroligt taggat lag som ställer sig på planen som ska visa både oss själva och publiken det fina spelet som vi många gånger visat att vi klarar av, men också något att bygga vidare på inför nästa år.

Vi hälsar gästande lag, domare men framför allt våran trogna publik välkomna till match söndag 6:e Oktober med matchstart klockan 14:00.

Mvh Filip Nyström , tränare Division 2 Nordöstra Götaland Damer Övriga matcher omgång 22

Linghems SK 21 2 1 18 21-66 -45 7 Svärtinge SK- Division 2 Nordöstra Götaland

Svärtinge SK IF Eksjö Fotboll 0 - 1 Eneby BK Svärtinge SK 5 - 0 Tranås FF/Torpa AIS Svärtinge SK 5 - 1 Svärtinge SK Linköping BK Tinnis 0 - 1 Mjölby FC Svärtinge SK 3 - 2 Svärtinge SK Smedby AIS 0 - 3 Linghems SK Svärtinge SK 3 - 4 Svärtinge SK Borens IK 1 - 2 Egnahems BK Svärtinge SK 1 - 2 Svärtinge SK BK Kenty 2 - 2 Frödinge-Brantestad SK Svärtinge SK 2 - 4 IF Eksjö Fotboll Svärtinge SK 7 - 0 Svärtinge SK Eneby BK 1 - 2 Svärtinge SK Tranås FF/Torpa AIS 2 - 6 Linköping BK Tinnis Svärtinge SK 4 - 0 Svärtinge SK Mjölby FC 1 - 1 Smedby AIS Svärtinge SK 4 - 0 Svärtinge SK Linghems SK 1 - 0 Borens IK Svärtinge SK 1- 0 Svärtinge SK Egnahems BK 1 - 0 BK Kenty Svärtinge SK 2 - 2 Svärtinge SK Frödinge-Brantestad SK 6 oktober 14:00 Svärtinge SK Damer 2019