V.V. De Meern - weekeinde 15/16 december 2018

Trainers Symposium Zondag 27 januari van 10.00 tot 13.00 uur vindt het Trainers Symposium, na het succes van vorig seizoen, weer plaats in ons clubgebouw. Hidde van Boven is druk bezig 4 fantastische sprekers uit het betaalde voetbal vast te leggen. Iedere trainer kan hier het nodige van opsteken. We willen als club graag spelers ontwikkelen, dat begint uiteraard bij onze trainers te ontwikkelen. De doelgroep is trainers van jeugd teams, zowel selectie als breedte teams, maar trainers Van de redactie van senioren teams zijn ook welkom. Begin januari Het wil nog niet lukken met zondag 1. Het was een maken we het programma bekend en kunnen trainers matige wedstrijd, zowel van De Meern als tegenstander van onze club zich inschrijven, maar noteer zondag IFC. Het was op zich gelijk opgaand, maar IFC strafte 27 januari alvast in je agenda! Deelname is gratis. fouten van De Meern wel af en De Meern omgekeerd niet. De 0-3 uitslag was het gevolg, maar het had dus ook 3-3 of welke andere uitslag kunnen zijn. Deze week uit bij hopelijk wat meer scherpte op de beslissende momenten.

Zaterdag 1 deed slechte zaken bij het laag geklasseerde Odysseus ’91. Het verloor met 3-2. Wellicht was de moeizame 1-0 overwinning op hekkensluiter TOV van de week ervoor reeds een voorteken. Al had een overwinning, of minimaal een gelijkspel, ook zomaar gekund. We komen met 0-1 en 1-2 voor, krijgen de 2-2 tegen en in de laatste minuut helaas ook nog de 3-2. Een zuur verlies. Deze week thuis tegen het even- eens laag geklasseerde Lopik maar revanche nemen.

Veel leesplezier met deze WedstrijdKrant Redactie: [email protected] Jeugdafdeling

Programma Asv Dronten JO17-1 - De Meern JO17-1 12:35 Victoria JO19-1 - De Meern JO19-1 Vandaag mochten we afreizen naar Dronten waar 12:30 De Meern JO17-1 - Jonathan JO17-1 (vr) we zullen aantreden tegen een directe concurrent. 11:30 JSV JO16-1 - De Meern JO16-1 (be) We zullen deze wedstrijd sterk openen en we weten 09:00 De Meern JO15-1 - De Bilt JO15-1 (vr) binnen 10 minuten drie grote kansen te creëren, maar 14:00 Geinoord JO14-1 - De Meern JO14-1 (be) deze bleven onbenut. Dat we geleerd hebben van de 10:15 CSW JO13-1 - De Meern JO13-1 (be) afgelopen wedstrijden en doelgerichter zijn gaan 09:15 De Meern MO13-0 - JSV JO13-2 (vr) spelen, werd vandaag wel duidelijk bij de 0-1. 09:00 Zw. Utrecht JO12-0 - De Meern JO12-0 (be) Na geduldig opbouwen werd een goede loopactie van 10:45 Abcoude JO11-2 - De Meern JO11-1 (be) Karel beloond met een pass op maat. Waarna Karel 09:45 SCH’44 JO11-2 - De Meern MO11-0 één op één met de keeper zoals altijd rustig blijft en 11:20 De Meern JO10-1 - Breukelen JO10-1 (vr) knap binnen schiet. Dronten dat graag wil opbouwen 12:30 De Meern MO19-1 - Driebergen MO19-1 van achteruit werd vaak goed vastgezet en de 0-2 zal 11:45 Zw. Utrecht MO15-1 - De Meern MO15-1 (be) voortkomen uit goed druk zetten als team. De bal wordt gewonnen door Eskil op het middenveld en hij speelt vervolgens naar Jaap. Jaap controleert de bal en Stand JO19-1 (4e divisie B) opent op links waar Badr de bal aanneemt en snel 1. De Meern JO19-1 10 27 +23 doorspeelt naar Karel. Karel laat ook deze kans niet 2. Jonathan JO19-1 11 27 +11 onbenut en we komen op 0-2. Een goede eerste helft 3. Sparta Nijkerk JO19-1 11 23 +25 waarin we ons alleen kwalijk mogen nemen dat we de 4. Nieuwland ASC JO19-1 11 19 -3 wedstrijd nog niet beslist hebben. Kort in de tweede 5. Houten JO19-1 11 16 +13 helft zal de beslissing wel komen. Een aanval van 6. Waterwijk asc JO19-1 11 16 -1 Dronten wordt goed verdedigd door Quinten die 7. Sportlust ‘46 JO19-1 11 15 -7 vervolgens met de bal het middenveld oversteekt 8. Vriendenschaar JO19-1 11 14 -2 en de bal passt op Karel die een actie maakte naar 9. VVOG JO19-1 11 13 -6 de achterlijn. Karel speelt de bal naar Boudewijn en 10. Spakenburg JO19-1 11 10 -3 Boudewijn laat deze kans niet onbenut. Na deze 0-3 11. Hooglanderveen JO19-1 11 5 -37 proberen we het tempo uit de wedstrijd te halen, maar 12. Victoria JO19-1 10 3 -13 in plaats van zakelijk te spelen worden we slordig. Na slordig balverlies en vervolgens slecht verdedigen De Meern JO19-1 - Spakenburg JO19-1 weet Dronten met nog 10 minuten te spelen de 3-1 te Thuis tegen Spakenburg, een stugge verdedigende scoren. Dronten gaat hierna op zoek naar de 3-2, maar counterploeg die startte vanuit een 1-4-5-1 formatie. deze zal gelukkig voor ons uitblijven en we winnen De Meern speelde een redelijke eerste helft. Door veel terecht met 3-1. spelverplaatsing werd ruimte voor diepte gemaakt. Uit voorzetten vanaf de zijkant werden de 1-0 en 2-0 gemaakt. De tweede helft was stukken slordiger. Hoewel de spits van De Meern toch de 3-0 wist te maken, kwam Spakenburg vlak hierna met de 3-1. De rest van de wedstrijd lag veel stil en was erg slordig. Eindstand 3-1, veel leermomenten voor komende week.

Stand JO17-1 (4e divisie B) 1. Houten JO17-1 11 25 +18 2. De Meern JO17-1 11 24 +24 3. DVS’33 Ermelo JO17-1 11 24 +21 4. Sparta Nijkerk JO17-1 11 24 +6 5. asv Dronten JO17-1 11 21 +13 6. Maarssen JO17-1 11 15 +1 7. WSV JO17-1 11 12 -4 8. Soest SO JO17-1 11 12 -6 9. GVVV JO17-1 11 10 -4 10. Buitenboys sc. JO17-1 11 8 -22 Foto © Frank Zilver 11. Elinkwijk JO17-1 11 7 -27 12. WV-HEDW JO17-2 (zat) 11 5 -20

V.V. De Meern - 3 - WedstrijdKrant Jeugdafdeling (vervolg)

Stand JO15-1 (3e divisie C) Stand JO13-1 (2e divisie A) 1. TOGB JO15-1 10 30 +38 1. Ajax AFC JO13-2 10 28 +26 2. XerxesDZB JO15-1 11 27 +22 2. Fortuna Wormerveer JO13-1 11 23 +30 3. Westlandia JO15-1 11 25 +21 3. Hollandia JO13-1 9 21 +20 4. HBS JO15-1 10 15 -4 4. AFC 34 JO13-1 11 21 +18 5. De Meern JO15-1 11 15 -2 5. Koninklijke HFC JO13-1 11 18 -1 6. Barendrecht JO15-1 11 14 -2 6. BFC JO13-1 11 17 +3 7. VELO JO15-1 11 14 -7 7. De Meern JO13-1 11 13 -3 8. ARC JO15-1 11 13 -4 8. SML JO13-1 11 12 -10 9. Excelsior M. JO15-1 11 8 -11 9. Fortius asv. JO13-1 9 11 -2 10. Capelle JO15-1 11 8 -19 10. Foresters (de) JO13-1 11 6 -21 11. HVV JO15-1 10 6 -16 11. FC A’dam JO13-1 10 5 -17 12. Voorschoten`97 JO15-1 10 6 -16 12. Roda ‘46 JO13-1 11 2 -43

De Meern JO15-1 - VELO JO15-1 Roda ‘46 JO13-1 - De Meern JO13-1 Het was koud, nat en winderig bij aanvang van de Hoogmoed komt voor de val. Nadat JO13-1 de afgelopen wedstrijd tegen Velo. Na iets meer dan een kwartier periode een flink aantal goede resultaten had geboekt, spelen maakt Amindien de 1-0. De wind is vandaag de stond vandaag de wedstrijd tegen hekkensluiter Roda ‘46 grootste tegenstander. Velo heeft de wind mee in de op de rol. Onze oranjehemden begonnen slap en slordig eerste helft. Keeper David heeft het druk, maar houdt aan het duel. Niet verrassend nam de thuisploeg, die zijn hoofd koel. Dan is daar de 2-0, lob over de keeper in de voorgaande 10 duels slechts 1 punt had verzameld, van James. Maar al snel volgt daar de 2-1. Helaas vlak een 1-0 voorsprong. Na 12 minuten kwam JO13-1 voor de thee is de gelijkmaker, middels een vrije trap gelukkig op gelijke hoogte. Na een corner van Jamahl net buiten het strafschopgebied. We gaan met 2-2 kreeg de Roda-defensie de bal niet uit de 16 en zorgde richting de kleedkamer. De thee in de rust heeft de Dane met een droge knal voor de gelijkmaker. Zonder oranje mannen goed gedaan. Na 5 minuten zorgt dat het spelpeil er noemenswaardig op vooruit ging, Amindien voor de 3-2. Het was niet de beste pot die nam De Meern kort voor rust, via Chris, zelfs een 1-2 we kregen te zien, beide ploegen gaan met een punt voorsprong. Na de thee leek JO13-1 verbetering te douchen. De wedstrijd is geëindigd in 3-3. tonen en kwam het, na een steekpass van Noah op de snelle Thijmen, op een 1-3 voorsprong. Schijn bedroog Stand JO14-1 (Topklasse 1.0) echter, want ook in het restant van de wedstrijd gingen 1. AFC 34 JO14-1 11 30 53 teveel duels verloren, werden er verkeerde keuzes 2. JVOZ JO14-1 11 28 22 gemaakt en bleef het voetballend ver onder de maat. 3. Fortuna Wormerveer JO14-1 11 24 21 Dusdanig zelfs dat Roda ‘46, de met afstand slechtste 4. Zeeburgia avv JO14-1 11 20 4 ploeg van de 2e Divisie, 2 keer kon scoren en het 5. BFC JO14-1 11 15 1 2e punt van het seizoen kon bijschrijven. Een punt 6. Westlandia JO14-1 11 15 -2 dat ze vierden als een overwinning. De Meern JO13-1 7. Spijkenisse JO14-1 11 14 -11 sluit zo enigszins in mineur de eerste seizoenshelft af. 8. De Meern JO14-1 11 13 -4 Maar De Meern bleef voor de 6e achtereenvolgende 9. Hollandia JO14-1 11 13 -12 wedstrijd ongeslagen en heeft zich daardoor een 10. JO14-1 11 10 -8 mooie uitgangspositie in de middenmoot verworven. 11. Jonathan JO14-1 11 6 -18 Met de juiste mindset in elke wedstrijd zullen ‘de 12. Quick JO14-1 11 1 -46 boys’ na de winterstop nog mooie momenten beleven. Dat staat als een paal boven water! AFC 34 JO14-1 - VV De Meern JO14-1 Afgelopen zaterdag speelden we tegen de koploper Stand MO17-1 (4e divisie Oost) AFC 34. Binnen een kwartier stonden we al 2-0 achter. 1. ST Eindhoven AV/RPC MO17-1 9 25 +20 Kort daarna scoorde Manu de 2-1. Zou het dan toch een 2. Eldenia MO17-1 9 19 +16 echte wedstrijd worden? Helaas niet, we kregen geen 3. Woezik MO17-1 9 15 +12 grip op de bepalende voorhoede van AFC en daardoor 4. De Meern MO17-1 9 14 +2 stond het bij de rust al 5-1. In de tweede helft speelden 5. Harkemase Boys MO17-1 9 13 +3 we iets beter en werd het uiteindelijk 6-1. Als team 6. OJC ROSMALEN MO17-1 9 13 +1 hebben we onder ons niveau gevoetbald. We hadden 7. DZC ‘68 MO17-1 9 10 -9 daar niet gewonnen maar als we alles hadden gegeven 8. HHC Hardenberg MO17-1 9 6 -11 dan was de uitslag kleiner geweest. AFC is de overtui- 9. Huizen MO17-1 9 5 -17 gende kampioen van de eerste helft van de competitie. 10. ST Hapert/EFC MO17-1 9 5 -17

V.V. De Meern - 5 - WedstrijdKrant Zaterdag afdeling

Programma Toch was het De Meern dat in de 20e minuut op voor- 14:30 De Meern 1 - Lopik 1 sprong kwam via Tim Bijl. Hij ontfutselde halverwege 14:30 De Meern 4 - DWSV 2 de vijandelijke speelhelft de bal aan de knullig uitverde- 14:30 De Meern 5 - IJFC 5 digende linksback van Odysseus en rondde een rush 14:30 De Meern 7 - Lopik 3 tot in het strafschopgebied af met een fraaie schuiver 12:30 De Meern 8 - JSV 7 in de verre hoek (0-1). Vijf minuten hierna werd onze 14:30 De Meern 9 - OSM 75 6 rechtsback op zijn beurt verrast door een steekpass en 13:30 DESTO VR1 - De Meern VR2 kon de Odysseus-aanvoerder na een snelle sprint de 1-1 op het scorebord zetten. Programma zaterdag 1 poule Na de rust kwam Djoey Engel in het veld voor Pieter 14:00 De Bilt 1 - Veensche Boys 1 de Wit. De trainers deden wat omzettingen in het 14:30 Almere 1 - Odysseus ‘91 1 elftal en dit pakte goed uit. De Meern kreeg meer grip 14:30 Loosdrecht 1 - IJFC 1 op het spel en in de 52e minuut, zorgde Djoey Engel 14:30 De Meern 1 - Lopik 1 met een afstandsschot voor de 1-2, nadat een voorzet 14:30 JSV 1 - Benschop 1 van de over links doorgekomen Jordy Martens niet 15:00 Waterwijk asc 1 - TOV 1 goed was weggewerkt door Odysseus. En zo leek er 15:15 BFC 1 - Delta Sports ‘95 1 geen vuiltje aan de lucht voor De Meern. Het wachten was eigenlijk op de bevrijdende 1-3. Die bleef echter Stand zaterdag 1 (2e klasse B) uit en in de 70e minuut verspeelde De Meern voor de 1. De Bilt 1 11 28 +24 2e keer in deze wedstrijd de voorsprong. Bij een corner 2. Delta Sports ‘95 1 11 23 +11 werd de bal in een melee van spelers niet goed wegge- 3. Veensche Boys 1 11 21 +13 werkt en kon Odysseus de gelijkmaker binnenschieten 4. De Meern 1 11 18 +5 (2-2). Toen de kruitdampen waren opgetrokken, lagen 5. Waterwijk asc 1 11 16 -1 onze keeper Martijn Smorenburg en Sjors Smeulders 6. Loosdrecht 1 11 16 -3 geblesseerd op de grond, maar scheidsrechter Beude- 7. IJFC 1 11 16 -7 ker zag geen reden het doelpunt af te keuren. In de 8. JSV 1 11 14 0 80e minuut leek De Meern toch de overwinning naar 9. Benschop 1 11 13 -2 zich toe te trekken, maar was niet scherp genoeg bij 10. BFC 1 11 13 -10 een aantal grote kansen. Een schot van Jordy Martens 11. Almere 1 11 10 -6 uit een voorzet van Tim Bijl kon gepakt worden door 12. Odysseus ‘91 1 11 10 -8 de keeper van Odysseus en een bal van Sjors Smeulders 13. Lopik 1 11 10 -8 ging over. In de uiterste speeltijd van de wedstrijd 14. TOV 1 11 8 -8 haalde Odysseus wel koelbloedig de trekker over en ging er met de 3 punten vandoor. Een snel genomen Verlies in laatste minuut tegen Odysseus vrije trap halverwege de Meernse speelhelft werd in de Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen studentenvereniging loop meegenomen door de spelverdeler van Odysseus. Odysseus op de Uithof in Utrecht op het programma. Deze grote en traag ogende, maar slimme voetballer, Er stond een harde wind schuin over het veld, maar stoomde met de bal het 16-metergebied van De Meern na een ochtend met veel regen, was het tijdens de in en schoof de bal tot ontzetting van alles en iedereen wedstrijd gelukkig droog. De tegenstander is dit bij De Meern doeltreffend in de verre hoek (3-2). seizoen niet in goede doen en staat één na laatste op En zo stond De Meern toch nog met lege handen. de ranglijst. De Meern kent inmiddels veel geblesseerde Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de spelers in de selectie. Gelukkig is de selectie groot winterstop op het programma, thuis tegen Lopik. genoeg om dat getalsmatig op te vangen. Ten opzichte van vorige week speelt Saul van de Vegt op de positie Opstelling: Martijn Smorenburg, Saul van de Vegt, van de met een hamstringblessure kampende Tyrell Ricky Hauwert, Roel van Wiggen, Pieter de Wit Zinhagel. (60e Djoey Engel), Remco de Smit, Indy van de Poll, In de beginfase van de wedstrijd was De Meern nog Tim Bijl, Sjors Smeulders, Jordy Martens, Jesse Schuin niet goed bij de les. Al in de 1e minuut voorkomt onze (65e Twan Pieper). keeper Martijn Smorenburg met zijn voeten een vroege voorsprong voor Odysseus. En ook in de 15e minuut Wissels: Djoey Engel, Twan Pieper, Tim de Graauw, was Odysseus dichtbij een doelpunt, toen een kopbal Jay Veldhoen via de onderkant lat weer het veld in sprong.

V.V. De Meern - 7 - WedstrijdKrant Zondag afdeling

Programma die een prachtige steekbal geeft op Hugo, maar de 14:00 Alphense Boys - De Meern keeper is net op tijd zijn doel uit. Aan de andere kant 12:00 De Meern 3 - JSV 4 wordt Lejon Cats er in de 26e minuut finaal uitgelopen 14:00 Amsvorde 6 - De Meern 4 en trekt aan de noodrem ten koste van een gele kaart. 11:00 Vreeswijk 4 - De Meern 5 Een kwartier voor rust is het Dyllan Ahinful die met zijn rug naar het doel alle vrijheid krijgt. Maar in plaats Programma zondag 1 poule van doordraaien richting keeper kiest hij ervoor de bal 14:00 VC Vlissingen - Nuenen terug te leggen op Hugo Peters die een slap schuivertje 14:00 IFC - Unitas produceert. Achterin bij ons vecht Richie Agyapong 14:00 UDI’19/CSU - Groene Ster felle duels uit met Joey Grootenboer. Deze nummer 14:00 Alphense Boys - De Meern 21 zou bij de Weight Watchers niet misstaan, maar is 14:00 Gemert - Baronie niet van de bal te krijgen. Richie heeft dan ook veel 14:30 Halsteren - Leonidas overtredingen nodig om hem af te stoppen en zit dicht 14:30 SV Meerssen - RKAVV tegen geel aan. In de 36e minuut krijgt IFC een vrije trap op zo’n 18 meter van ons doel met wind mee… Stand zondag 1 ( B) De redding van Joey Swanink is fraai en de bal kan 1. Groene Ster 13 29 +15 gelukkig tot corner verwerkt worden. Hieruit vliegt een 2. Gemert 13 28 +20 kopbal net over het doel. Vlak voor rust heeft Jerremy 3. Halsteren 13 28 +15 Haarmans dan nog een fraaie rush in huis, maar helaas 4. Baronie 13 27 +15 is zijn voorzet onder de maat. En zo gaan we rusten 5. Nuenen 13 22 +8 met een 1-0 achterstand. De erg ongelukkig spelende 6. Unitas 13 22 +6 Nathan Spaan mag na de rust in de kleedkamer achter- 7. IFC 13 20 +3 blijven en Serkan Yasar vervangt hem. Serkan begint 8. SV Meerssen 13 19 -3 echter ongelukkig, 3 keer balverlies in korte tijd. In de 9. Alphense Boys 13 16 +1 58e minuut komen we goed weg als Mark den Hartogh 10. UDI’19/CSU 13 16 -3 een voorzet vanaf rechts toelaat en Jerremy Haagmans 11. RKSV Minor 14 13 -15 uitgekapt wordt door zijn tegenstander. Maar het schot 12. RKAVV 13 12 -6 gaat gelukkig naast. Inmiddels groeit de irritatie in het 13. Leonidas 13 11 -17 veld en zijn er af en toe kleine opstootjes. 2 keer is 14. VC Vlissingen 13 8 -8 Hugo Peters hierbij betrokken en bij de 2e keer levert 15. De Meern 13 2 -31 hem dit in de 61e minuut een gele kaart op. Enkele minuten later kan Hugo gaan douchen en komt Solace De Meern weer hard onderuit Osarugue Uyi-olaye voor hem in het veld. En in de Het begin van de wedstrijd kenmerkt zich door aftasten, 67e minuut valt dan definitief het doek voor ons als waarbij IFC het meeste balbezit heeft. Na een paar Joey Grootenboer geheel vrijstaand de 0-2 kan binnen- minuten lijkt IFC hands te maken in het strafschopge- schuiven langs de kansloze Joey Swanink. Kort daarna bied, maar de scheids ziet er niets in. Even later maakt redt Richie Agyapong een bal van de doellijn na een Anis Ziani een harde overtreding waarbij scheidsrechter stiftje over Joey heen. In de 72e minuut vervangt Alain Vereijken hem spaart en geen geel geeft. En dan uit het de Koter Randy Ababio. 1 minuut daarna wordt er nog niets ligt de bal na 9 minuten bij ons in het netje. extra zout in de wonden gestrooid als Joey Grooten- Ondanks deze tegenslag weten wij onze rug te rechten boer de 0-3 aantekent na ontzettend geklungel in onze en pakken we de draad weer op. In de 13e minuut heeft verdediging. Scheidsrechter Robin Vereijken moest Randy Ababio een prachtige pass op Hugo Peters in vandaag veel kaarten trekken, maar volgens mij waren huis, maar die verprutst dit. Daarna krijgt Hugo Peters ze allemaal terecht. Aan de scheids lag het vandaag een vrije schietkans, hij had de bal ook nog even aan niet in ieder geval. We zijn blij als er uiteindelijk kunnen nemen, maar hij schiet een meter of 10 naast. afgefloten wordt en de lijdensweg van vandaag Even later is het de sterk spelende Jerremy Haarmans voorbij is. Edwin Ebskamp Spelregel van de week

Bal over hoekvlag PS. De spelregel van de week is Wanneer de bal precies boven de hoekvlag het veld na te lezen op de website onder verlaat dan moet het spel met een inworp, niet met Clubinfo > Scheidsrechters > een doelschop of hoekschop, worden hervat. Spelregel van de week. André Bakker

V.V. De Meern - 9 - WedstrijdKrant Topscorers senioren

Speler Team Totaal Erbij Speler Team Totaal Erbij Kasper Koeleman Za8 21 2 Laurens Wolswijk Za3 4 2 Jesper Capiteijns Za6 19 2 Sjoerd Delfgouw Za4 4 - Gino Schuur Zo2 12 3 Sander van Buren Za5 4 - Bas van de Woestijne Zo5 11 1 Maikel de Reuver Za5 4 1 Joris Thesingh Za9 10 - Jasper Sing Za6 4 - Tess Wilschut VrZa1 9 - Arne Kalmeijer Za7 4 - Max Versteeg Za1 8 2 Youri Ankersmit Za10 4 - Robin Capiteijns Za3 8 2 Sanne Versteeg VrZa1 4 - Thomas van Roessel Za9 8 - Tim Bogaards Zo2 4 - Melvin van Nood Za4 7 1 Rik van der Linden Zo5 4 1 Duco van den Biezenbos Za7 7 - Tom Gentenaar Za1 3 - Tamara Schinkel VrZa1 7 1 Tim de Grauw Za1 3 - Erik Breedveld Zo2 7 - Jordy Martens Za2 3 - Jesse Schuin Za1 6 - Koen Hoveling Za3 3 - Bob Goselink Za2 6 - Jeffrey de Kruiff Za3 3 - Stefan Jacobs Za4 6 - Tali Droog Za4 3 - Tim Moeijes Za4 6 - Jasper van Buren Za5 3 - Kevin van de Merkt Za5 6 - Didier Tijsinger Za6 3 - Mitchell van Kippersluis Za7 6 - Tristan Goudzwaard Za6 3 - Bart Scholts Za1 5 - Sjoerd Dekker Za7 3 1 Jerryl Smeenk Za4 5 - Mike Hermsen Za7 3 - Jesse Gentenaar Za7 5 1 Lars Ijkema Za8 3 - Tamar van der Sluijs VrZa2 5 - Sytse Terpstra Za8 3 1 Jan Willem Broekhuyse Zo2 5 - Jeen Postma Za9 3 1 Lasse Borstelaar Zo4 5 2 Amine el Amrani Za10 3 - Tim Koot Zo5 5 - Daisy Grasso VrZa1 3 - Column

Oud worden Heeft op verschillende terreinen gevoetbald. Toen de Einde jaar alweer. Hoeveel keer heb ik dat al meege- actieve voetballoopbaan achter de rug was, ging hij maakt, bedacht ik me deze week. Sinterklaas, Kerst, op zondag na de kerk bij het eerste kijken. 70 Jaar Oud en Nieuw. Prachtige maand. En dat al weer voor vv De Meern ligt achter ons. En dit is ‘m dan, denk ik. de 65e keer. Steeds weer een leuke belevenis. Dit is wat er over is. En toch… Je merkt ook wel dat je wat ouder geworden Maar dan opeens… Een glimlach als we het over bent. Toen ik eens op zolder ging kijken of de kerst- voetbal hebben. Ja, namen. Hij weet ze allemaal nog. spullen er nog lagen - je kunt er maar op voorbereid En de feesten bij De Meern, met de meisjes erbij. Ook zijn - dacht ik bij het teruggaan dat ik al onderaan die namen weet hij nog. Hij heeft er zelfs verkering was, terwijl ik nog twee treden te gaan had. Daar lag aan overgehouden. Als we de revue zo laten passeren, opa. Gaat ie, hoorde ik iemand beneden roepen. bedenken we dat veel van die namen al lang niet meer Het ging. Maar vraag niet hoe. Mijn rug was er lelijk leven. Het lijkt wel of deze verdediger het licht uit moet aan toe, kan ik zeggen. Bij het Sinterklaas spelen, doen van zijn generatie. Maar de verhalen zijn er nog. kwam dat aardig van pas. Ik voelde me een oude man. En, zegt hij, als we die namen noemen, zijn ze er toch Precies zoals het hoort. Maar ik heb er 5 dagen na het ook een beetje bij. Zo voel ik het ook. De meeste namen gebeuren nog behoorlijk last van. Oud worden is geen ken ik. Na drie kwartier nemen we afscheid. Ik voel kunst, zei vader vroeger, maar oud zijn. Dat is andere een trillende hand, die me zegt: kom gauw weer eens. koek. Over voetbal praten. Als ik naar de auto loop, passeer Ik moest er aan denken toen ik bij een oud-voetballer ik zijn woonkamer weer. Ik zwaai, maar weet dat hij van vv de Meern op bezoek was. Inmiddels 87 jaar. me niet zien kan. Hij zit in zijn stoel voor zich uit te Kan nauwelijks lopen. Knoeit bij het eten. Kan zijn staren. Wachtend op een boterham, een plas, of plas niet ophouden en is bijna blind. Is dit het nu, iemand die om de deur kijkt en zegt: Hoe is het. bedacht ik me. Deze trotse verdediger heeft zijn leven Ik ben bang dat hij er gewoon op een dag niet meer hard gewerkt. Ook op zaterdag tot 12.00 uur. Heeft in zal zijn. De laatste van zijn generatie. De laatste man zijn voetballeven niet veel doelpunten gemaakt maar zal het licht uit moeten doen. er wel veel tegengehouden als laatste man. Zei hij. Cees Verweij