SV Meerssen - Nuenen B, seizoen 2017-2018

sportpark Marsana, Meerssen

zondag 21 januari 2018 PUPIL VAN DE WEEK

Koen Smeets

Bij de wedstrijd van SV Meerssen tegen Nuenen wordt de aftrap vanmid- dag verricht door jeugd- speler Koen Smeets. Hij is vandaag pupil van de week en mag als eer- ste proberen om de keeper van Nue- nen te verschalken.Koen is 6 jaar en speelt in de F2 van SV Meerssen. Zijn favoriete speler bij SV Meerssen is geen speler van het 1ste elftal, maar van zijn ploeggenootje Johan. Internationaal supporter Koen voor Barcelona.

De pupil van de week krijgt na de wedstrijd een gesigneerde voetbal aangeboden door:

SPONSORS VAN DE WEEK

• Dolmans landscaping • Knops Vastgoed • Rabobank Maastricht • Schildersbedrijf Frans Meulenberg • Blink V.O.F. SV Meerssen - Nuenen

In principe zou SV Meerssen vanmiddag weinig moeite moeten hebben met Nuenen. De ploeg uit Brabant staat op de randlijst op respectabele achterstand. Maar dat zegt dit seizoen blijkbaar niet veel. In oktober liep Meerssen in Nuenen nog tegen een overwach- te, maar duidelijke nederlaag op: in oktober werd het 3-1 voor de wit-groenen. ,,Meerssen wint vanmiddag”, verwacht Mi- chel (‘Mich’ voor vrienden) Mommers. ,,Als we de tegenstander tenminste niet onder- schatten, zoals bij de laatste uitwedstrijd bij BVC ‘12 in Beek-Ubbergen.” Michel speelde lang geleden zelf in het eerste elftal van SV Meerssen. ,,We kwa- men toen nog uit in de vierde of de ”, vertelt hij. Een dubbele beenbreuk, die hij opliep in de wedstrijd tegen Iason uit Houthem, maakte een einde aan zijn carrière. ,,Later, toen mijn been weer heel was, speelde ik wel nog in de lagere elftallen, en ik heb tot mijn 58ste bij de veteranen gespeeld. En ik ben gaan rennen: op mijn 50ste heb ik de halve marathon gelopen.” Hij is het eerste elfttal altijd blijven volgen. De laatste tijd weer uit en thuis, ook bij ver- re uitwedstrijden in Zeeland of achter Nijmegen. ,,We hebben dit seizoen een leuk elftal waar nog groei in zit”, vindt hij. ,,In het geval van Roy Andriën zeker... Maar alle gekheid op een stokje: fysiek zijn we vaak de mindere van de tegenstander. We missen lange spe- lers, waardoor we bij kopballen vaak het onderspit delven.” Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, zegt Michel. ,,Maar je moet je spel daar uiter- aard wel op aanpassen. Lange ballen zijn meestal voor de tegenstander, dus speel over de grond, laat de bal het werk doen en speel de tegenstander zoek met snelle combinaties en diepe ballen op onze snelle spitsen.” Op die manier moet Meerssen vanmiddag ook Nuenen op de knieën krijgen, verwacht Michel. ,,Als we maar vanaf de eerste minuut bij de les zijn.”

De stand in de hoofdklasse B 1 OSS 1920 14 30 31-13 9 SV Meerssen 14 21 25-23 2 Gemert 14 29 33-15 10 RKSV Nuenen 14 20 22-30 3 Halsteren 14 24 22-13 11 UDI ‘19/CSU 14 19 25-26 4 GOES 13 23 24-23 12 IFC 14 17 25-25 5 EHC/Heuts 14 23 25-17 13 BVC ‘12 14 13 18-29 6 Groene Ster 14 23 27-22 14 Baronie 14 12 14-23 7 VC Vlissingen 14 22 23-16 15 Juliana ‘31 14 9 16-38 8 Jong FC Den Bosch 13 21 21-15 16 Woezik 14 8 18-38 OPSTELLINGEN SV Meerssen Nuenen

1 Lennart Quaden 1 Danilo Verus 2 Mike Jongen 2 Koen Bots 3 Jeroen Kuijs 3 Richard van Malten 4 Michiel Knops 5 Angelo Stovee 5 Jasper Kuijs 6 Max Verkuijl 6 Roy Andriën 9 Stijn Derkx 7 Danny Goessens 11 Thom van den Donk 8 Lloyd Borgers 12 Waldir Lima dos Santos 9 Richard Hannon 13 Stefan Hulsen 10 Ruud van Kempen 15 Jamey Raas 11 Jasper Moonen 16 Dennis van de Reek 12 Job Hanssen 17 Lars van Stiphout 13 Julien Rompelberg 18 Noël Jansen 14 Jordie van der Schoot 19 Tim Janssen 15 George Simon 24 Tommy van de Gevel Casper Adam 25 Stef Hagen Florian Lenaerts 29 Tim Rerimassie Robin Leerssen 31 Davey van Bokhoven 18 Paul Odekerken 34 Joey Maas Jork Loozen 37 Kevin Schmeink 20 Marvin Janssen trainer Paul Meulenberg trainer Miquel van den Dungen assistenttrainer Robert Smeets assistenttrainer Mark Bevelsborg keeperstrainer Marcel Spa keeperstrainer Hans Soethout materiaalman René Lahaije teammanagers Ruud Sanders en Robert Prast verzorgster Michelle Fiddelers verzorgers Joost van Deurzen en Ramon van Hemert ARBITRAGE

scheidsrechter: Arthur Midden assistentscheidsrechter: Joris van Nijnattem assistentscheidsrechter: Wouter Linders overige wedstrijden SV Meerssen

Vlissingen Baronie - bekert verder Jong FC Den Bosch Juliana ‘31 - Op een ijskoude Sinterklaasavond plaatste SV Meerssen zich simpel Groene Ster GOES - voor de volgende ronde van de dis- IFC EHC/Heuts - trictsbeker. Eersteklasser VV Schae- sberg werd op eigen veld - waar Halsteren BVC ‘21 - Meerssen in het voorjaar nog kam- Woezik Gemert pioen was geworden - met liefst 0-8 verslagen. UDI ‘19/CSU OSS 1920 - De wedstrijd begon met een half uur vertraging omdat de verlichting op sportpark Strijthagen kapot was. programma 28 januari Blijkbaar was de thuisploeg daar- door uit het ritme geraakt, want na een kwartier stond het al 0-4 voor Juliana ‘31 SV Meerssen Meerssen en was de wedstrijd in feite EHC/Heuts Halsteren gespeeld. Ook daarna bleef Meerssen heer en meester, waarbij het de score BVC ‘12 Groene Ster gestaag uitbreidde. Schaesberg werd Gemert UDI ‘19/CSU pas in de laatste minuten even ge- vaarlijk, maar Lennart Quaden hield Baronie Woezik met enkele fantastische reddingen OSS 1920 Vlissingen opnieuw de nul vast. De doelpunten kwamen van Jordie Nuenen Jong FC Den Bosch (3), Lloyd Borgers (2), Paul, Jeroen GOES IFC Kuijs en Juliën Rompelberg.

SV Meerssen wint van Aalsmeer

SV Meerssen heeft vorige week zaterdag de oefenwedstrijd tegen 1e klasser Aalsmeer ge- wonnen. De Noord-Hollanders kwamen met 0-3 voor, maar daarna zette SV Meerssen de boel nog recht:het werd 4-3. SV Meerssen verrast en laat zich verrassen SV Meerssen rekende in de thuiswedstrijd tegen Halsteren op stevige tegenstand. En die kwam er ook. De gasten uit het westelijkste puntje van Noord-Brabant gingen fel van start en zetten Meerssen met de rug tegen de muur. Halver- wege de eerste helft gebeurde het onvermijdelijke: Perrie Bierkens kopte de bal feilloos binnen en zette Halsteren op een verdiende voorsprong. Ook in de tweede helft had Halsteren aanvankelijk het betere van het spel. Het was aan een ijzersterk keepende Lennart Quaden te danken dat het 0-1 bleef. Na een dubbele wissel van trainer Paul Meulenberg kwam Meerssen eindelijk los. In de 84ste minuut scoorde invaller Richard Hannon met een geweldig schot de gelijkmaker - zijn vierde doelpunt al dit seizoen. Maar Meerssen wilde én kreeg méér. In de blessuretijd strafte spits Jordie van der Schoot een zeldzaam foutje van Halsteren-doelman Arien Pietersma af: hij bezorgde Meers- sen alsnog de volle winst. De sensatie was compleet.

In Hoensbroek leek SV Meerssen de zegereeks voort te zetten met een overwinning bij EHC. In de kou van de late zaterdagavond - de eerste van dit seizoen - ontspon zich een stevige wedstrijd, waarbij scheidsrechter Witlox aan beide kanten veel toeliet. Kansen waren in de eerste helft schaars, maar Meerssen kwam op slag van rust via een vernietigend afstandsschot van Paul Odekerken op voorsprong. Het dwong EHC in de tweede helft om meer spelers naar voren te sturen, waardoor de aanvallers van Meerssen eindelijk ruimte kregen. Het leverde de ploeg een aantal mooie kansen op, maar SV Meerssen verzuimde om de wedstrijd met een tweede goal in het slot te gooien. Eén keer was het wel raak, doch het doelpunt van Jordie werd afgekeurd we- gens buitenspel. Het brak Meerssen in de slotfase lelijk op. Vlak voor tijd scoorde Lars Gulpen met een even fraai schot de gelijkmaker, en in blessuretijd maakte Ron Starmans er zelfs 2-1 van.

Nadat het thuisduel tegen IFC vanwege het winterse weer was afgelast, moest SV Meerssen voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 naar BVC ‘12 in Beek-Ubbergen. Op papier een zwakke tegenstander, maar Meerssen had zelf een complete offday en maakte het BVC daarmee wel heel gemakkelijk. De thuisploeg knokte voor hij waard was, won vrijwel elk duel en kwam in de eerste helft via fraaie kopballen van de boomlange Niek Sebens en Sander Arts op een comfortabele 2-0 voorsprong. In de tweede helft toonde Meerssen eindelijk iets meer vechtlust, maar toen was het kwaad al geschied. BVC bleef werken voor elke bal en liet achterin niets aanbranden. De overwinning kwam geen seconde meer in gevaar, waardoor Meerssen met een flinke kater de winterstop inging. EVEN VOORSTELLEN:

buschauffeur Roel Kerckhoffs

Buschauffeur Roel Kerkckhoffs brengt spelers en supporters van SV Meerssen al vele jaren veilig naar uitwedstrijden in Brabant, Zeeland, Zuid-Holland of Gelderland. ,,Vroeger reed mijn vader Jan de spelersbus”, vertelt hij, ,,en later heb ik dat overgenomen.” Doordeweeks vervoert hij met zijn eigen touringcar - merk Setra, uit de stal van Mercedes - vooral groepen. ,,We maken veel dagtrips, en ook wel meerdaagse vakantiereizen naar het buitenland.” De zondagen staat veelal in het teken van het voetbal. ,,Toen Meerssen in de speelde, was dat wat minder omdat het elftal vaak tegen ploegen uit de buurt moest aantreden. Maar na de promotie naar de Hoofdklasse zijn er ook weer wat verdere reizen bij.” Roel zet spelers en supporters af bij het sportpark van de tegenstander en gaat dan op zijn gemak lunchen. Als de wedstrijd begint, gaat hij meestal kijken. ,,Ik hou zelf gelukkig van voetbal.” Als iedereen na de wedstrijd gedoucht is, gaat het weer richting Meerssen. Na een gewonnen wedstrijd is er feest in de bus. ,,Maar de spelers zitten achterin”, zegt hij, ,,daar heb ik voorin weinig last van: ik heb altijd mijn eigen muziek bij me, op mijn iPod.”

De wedstrijdbal voor het duel van vanmiddag is geschonken door:

café In de Karkol, Stokstraat 5, Maastricht 100 jaar SV Meerssen

Bijna-stunt tegen De Graafschap

Voetbalvereniging SV Meerssen viert aan het einde van dit seizoen haar honderdjarig bestaan. Op deze plek kijken we kort terug op enkele hoogtepunten van de afgelopen eeuw.

16 december 1990. Een dag die met gouden letters is bijgeschreven in de kroniek van Meerssen. Die dag speelde SV Meerssen 1 voor de KNVB-beker tegen De Graafschap. In de eerste ronde had de ploeg TSC op eigen veld uitgeschakeld. De profs uit Doetinchem waren echter van een andere cate- gorie. Ruim drieduizend toeschouwers kwamen voor die bekerkraker naar sportpark Marsana, waar een deel van het publiek kon plaatsnemen op een inderhaast neergezette noodtribune. Underdog Meerssen hield De Graafschap op 2-2. In de verlenging hing zelfs een stunt in de lucht toen Meerssen een strafschop kreeg, maar die werd gemist. Waarna de thuisploeg er in de strafschoppenreeks alsnog uitvloog: 4-5. Maar één ding was zeker: heel Nederland wist waar Meerssen lag!