Esports | Aida Morales | Actualitzat el 10/12/2015 a les 13:00 L' de Bagà seguirà a la Copa del Món aquest 2016 La cursa es disputarà el 24 de setembre i espera atreure alguns dels millors corredors del món

Sortida de l'Ultra Pirineu a Bagà Foto: Juli Bover

Una vegades més i per segon any consecutiu, la Salomon Ultra Pirineu, que es disputa entre el Berguedà i la Cerdanya, formarà part de les Skyrunners World Series of Ultra, la Copa del Món d'aquesta modalitat de curses de llarga distància, que premia el corredor més regular durant tot el campionat. D'aquesta manera, l'antiga Cavalls del Vent tornarà a tancar el cicle de cinc proves, que inclouran la , l'Ultra Sky Marathon, la Trail High Vanoise i 50K.

Concretament, l'Ultra Pirineu es disputarà el proper 24 de setembre amb sortida i arribada a Bagà, i serà la cursa més llarga de les cinc que conformen les Skyrunners World Series, amb 110 quilòmetres i un desnivell positiu de 6.800 metres. En aquest sentit, i com ja va ocórrer l'any passat, espera reunir alguns dels millors corredors del món, amb un circuit que recorrerà alguns dels indrets més emblemàtics del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Segons els organitzadors, les inscripcions s'obriran a finals de gener amb 2.200 dorsals disponibles per a les tres proves; la marató, l'ultra i el la vertical.

Una parella de guanyadors

https://www.naciodigital.cat/bergueda/noticia/4143/ultra-pirineu-baga-seguira-copa-mon-aquest-2016 Pagina 1 de 2 L'edició del 2014 va ser de gala a Bagà. Com ja s'esperava, va guanyar la cursa el corredor català Kilian Jornet, acompanyat al podi de la seva companya i també corredora de curses de muntanya (http://www.naciodigital.cat/naciobergueda/noticia/3333/kilian/jornet/emelie/forsberg/arrasen/ultra/ pirineu) , que van finalitzar l'Ultra Pirineu amb 12 hores i 3 minuts, i 13 hores i 39 minuts, respectivament.

No obstant això, una de les més aclamades va ser la manresana resident al Berguedà Núria Picas, que va acabar tercera per sota de Mira Rai, i que com sempre va arribar a la meta amb una gran estelada.

Núria Picas a l'arribada a la meta de l'Ultra Pirineu. Foto: JM Montaner.