2011-09-01 16:31 CEST Nathan Larsons debutbok Dewey Decimal nu på svenska

Lagom till bokmässan i Göteborg 2011 släpper VOLTAIRE Publishing Nathan Larsons debutbok, Dewey Decimal, på svenska!

Nathan Larson - kanske mest känd i Sverige som medlem i bandet , tillsammans med hustrun Nina Person och Niklas Frisk - släpper sin första bok på svenska. Han har även gjort prisbelönt filmmusik till över trettio stora filmer, som Boys Don’t Cry, Dirty Pretty Things, A Love Song for Bobby Long och Lilja 4-Ever. Under 90-talet var han gitarrist i proggpunkbandet . I dag bor han i Harlem, New York, med sin fru och son, men de har även ett hem i södra Sverige.

Dewey Decimal är den första romanen i en serie om tre om den bokgalna undercoveragenten Dewey Decimal som intar biblioteket på 42:nd street. Efter en influensapandemi, en storskalig terrorattack och Wall Streets totala kollaps behöver Dewey Decimal en struktur på sitt liv med tvångsssyndrom och tvivelaktiga moralkod. Han börjar kategorisera böcker i källaren av biblioteket.

Hur mycket han än föredrar ensamheten och sina böcker tvingas Dewey Decimal hanka sig fram som indrivare och muskelkraft till New Yorks mest hänsynslösa distriktsåklagare. När han kallas in till ett till synes simpelt uppdrag, kan Decimal inte säga nej. Uppdraget exploderar till en blodig härva av våld, skiftande lojaliteter och gamla vendettor, och väcker frågan om hans begravda identitet till liv.

Nathan Larsons bakgrund i musikvärlden lyser igenom i det täta språket och debutboken bjuder på en rejäl dos av såväl svart humor som filosofiska tankegångar. Boken har redan uppmärksammats och hyllats åtskilligt i USA och jämförts med såväl Charlie Huston som Jonathan Lethem.

Boken Dewey Decimal släpps den 16 september och första recensionsdag är 20 september.

Under Bokmässan i Göteborg kommer Nathan Larson att medverka i ett seminarium med Andres Lokko, i en diskussion om sitt författarskap och hans länk mellan Harlem och

Sverige. Han kommer under lördag kväll även att framföra låtar i bokmässans V-hall tillsammans med musiker ur bland annat Soundtrack of Our Lives.

Nathan Larson finns tillgänglig för intervjuer i Göteborg den 23-25 september. För mer information, recensionsexemplar, eller bokning av intervju, kontakta:

Sanna Gustavsson

E-post: [email protected]

Mobil: 070-360 92 51