2003-08-13 22:16 CEST DA omg 16: Första Umeå-förlusten

Sunnanå lyckades med vad inte ens Umeå IK:s finalmotståndare i UEFA Women´s Cup var i närheten. Men så hade också mötet derbystämpel för Västerbotten. Anna Bodén gjorde matchens enda mål inför hela 2.876 på Norrvalla i Skellefteå. Låt vara att Umeå ägde bollen mest hela matchen men Sunnanås berömda grannar söderut besatt inte samma aggressivitet i sitt agerande. Chanser skapades men det var Sunnanås afton och inte minst målvakten Åsa Berglunds. - Det blev den matchbild vi hade väntat oss. Vi gjorde ingen bra första halvlek, men i halvtid talade vi om att gå¨ut med större beslutsamhet, säger UIKs lagbas Roland Arnqvist. Innan andra halvlek antagit den skepnad man förespeglat sig i Umeås omklädningsrum tog Sunnanå ledningen. Anna Bodén dribblade sig till ett friläge med i UIK-målet och gjorde inget misstag. - Jag vill inte låta som en dålig förlorare men nog hade vi förtjänat minst en straff, och vi skulle självklart ha kunnat utnyttja målchanserna som vi spelade oss till, säger Roland Arnqvist. Kopparbergs/Landvetter kvitterade Malmös första mål och det ville till ett självmål för att MFF skulle kunna vända hem med segern, 2-1. - Ändå kändes det som om vi hade kontroll över matchen. Kopparbergs/Landvetter skapade vassa kontringar, säger MFF:s tränare Anders Johansson. nickade in Malmös ledningsmål efter en frispark av . Therese Bjurenlind kvitterade några minuter senare. Segermålet hade också en Malin Andersson-frispark som upphov. Den var så hårt slagen att bollen inte kunde styras utanför det egna målet av en hemmaförsvarare. Karlslund och Mallbacken delade på poängen i en regnig match på Eyravallen. -Det blev 1-1 men kunde lika gärna ha slutat 3-3. Det blev en bra match och båda lagen ska nog vara nöjda med var sin poäng, säger Karlslunds tränare Thomas Johannesson. Jenny Monsén gav Mallbacken ledningen men bara några minuter senare kvitterade Sara Sohlberg för Karlslund. Två spelare utmärkte sig särskilt, Karlslunds mittfältare Lisa Dahlqvist samt Mallbackens målvakt Carola Söberg. Inget av lagen på de båda nedflyttningsplatserna förbättrade sin situation, båda förlorade med vardera 1-5. Trion tog ledningen över Bälinge genom Kicki Nilsson i slutet av första halvlek, men trots att det då återstod bara sju minuter lyckades Bälinge både kvittera och ta ledningen genom Ann Westermark respektive Ida Linn Mats. Yolanda Odenyo nickade in 1-3 efter en härna. Liksom i första halvlek släppte Trion in två mål under de sista minuterna, Linda Bloms 1-4 och Josefine Öqvists 1-5. Trions målvaktslån från Malmö FF har nu återvänt hem. Öster släppte också in mål i första halvleks slutminuter. Månadens Profil Annelie Norén visade publiken på Värendsvallen varför hon uppmärksammats. Med Linda Lekander som hörnläggare har Annelie nickat in de flesta av sina nu 10 allsvenska mål i år för Hammarby. Salina Olsson är nu uppe i elva efter att ha gjort två mot Öster. Linda Haupt och Helena Hasselberg bidrog också till att ge Hammarby ledningen med 5-0 innan Anna Mörstam lyckades spräcka nollan. Då hade hennes anfallskollega Sofie Andersson redan missat två fria lägen. TISDAGENS MATCH Djurgården/Älvsjö återtog ledningen i efter 4-0 (3-0)-seger borta mot Stattena. Man lär inte nå ikapp Umeå IK:s rekord från i fjol 104 mål men väl hålla undan för mästarna i år. Trots 0-4 var Stattena inget utspelat lag.Djurgården/Älvsjö fick emellertid en önskestart genom Linda Fagerströms straffmål redan 3 efter minuter. Elin Flyborg blev fälld. var upphov till de båda följande målen genom inlägg från högerkanten till Victoria Svenssons 0-2 och till Elin Flyborgs 0-3. De båda har för övrigt gjort mål i de senaste fem matcherna. Victoria Svensson övertog ledningen i skytteligan med sitt 0-4, även det efter inlägg från Sara Johansson. Det torde även ha noterats av på plats varande förbundskapten Marika Domanski- Lyfors, som nu knyter samman intrycken för att kunna ta ut sin bästa VM- trupp någonsin den 18 augusti. Djurgården/Älvsjös tränare var inte särskilt imponerad av sina speltare trots det övertygande resultatet. - Första halvleks spel var vi inte alls värda tre mål. Försvaret var passivt och anfallet tempofattigt. Däremot blev det bättre efter paus. Men en spelare ska särskilt framhållas, Linda Fagerström på innermittfältet. - Sveriges bästa spelare just ju, säger Thomas Dennerby. Stattenas tränare Jyri Backman: - Det var frustrerande att gå till halvtidsvila med 0-3 efter att vi med våra mått mätt hade presterat riktigt bra fotboll. Jag hade hoppats att vi skulle kunna hålla 0-0 längre än vad som blev fallet. Jämför jag med vårmatchen mot Djurgården/Älvsjö var detta ett stort fall framåt. Det är lättare för oss att krympa avståndet än för ett topplag att hålla det.