weekblad salland 10 september 2014 voetbal voor

Zorgeloze derby-middag voor Mariënheem

Mariënheem wil de lat dit seizoen weer iets Venijn in de staart bij Wijhe’92-Lemelerveld hoger leggen dan de eindrangschikking van vorig seizoen. ‘Vorig sei- Lemelerveld-trainer Ed- zoen werden we vijfde, win Duim maakte zon- dat willen we minimaal dag kennis met de tweede evenaren’, vertelt Ma- klasse J. In een uitwed- riënheem-speler Simon strijd tegen Wijhe’92 gin- Rijsemus. Hij zag zijn gen de Lemelervelders er ploeg afgelopen zondag bijna met de winst van- in ieder geval goed star- door. Wijhe’92 wist echter ten door een 2-0 over- in de slotsecondes nog de winning op ‘buurman’ gelijkmaker te forceren. SDOL. ‘Ik vond ons de eerste helft de overhand hebben, ‘De eerste helft was ge- Wijhe had dat de tweede woon slecht. SDOL moest helft’, vertelde Duim na echter al vroeg in de wed- de puntendeling (1-1). strijd met tien spelers verder, na een rode kaart De thuisploeg had zeker in voor hun keeper’, blikt het begin van de wedstrijd Rijsemus terug. Tot aan een ‘vliegende start’, maar de rust bleef het duel nog kon dit niet omzetten in doelpuntloos. doelpunten waarna Leme- ‘We hebben het de twee- lerveld het initiatief pakte. de helft beter gedaan. Het venijn zat hem echter We scoorden binnen het in de staart in het Sallandse kwartier in de tweede onderonsje. In de 85e mi- helft tweemaal, waardoor nuut wist Stijn Kogelman het uiteindelijk een zorge- namens de bezoekers de loze middag was. Vervol- stand op 0-1 te zetten. gens hadden we de score nog hoger moeten tillen, De tweede helft gaf Wij- maar we maakten de kan- he’92 exact één kans weg, sen niet af’, aldus de Ma- die de ploeg van trainer riënhemer. Peter Jansen bijna fataal werd. De ene kans werd SV Raalte knokt weliswaar de 0-1 van Ko- ‘We hebben een groep die met veel perspectief, maar he’92 uit tegen Helios en dienstelijk puntje. Volgen- gelman, maar Nick Dok- moet groeien. Het niveau het is nog lastig te zeggen Lemelerveld thuis tegen de week gaat de ploeg van zich naar drie man maakte in blessuretijd van de moe- in deze fase hoe we ervoor FC Suryoye. Overwetering trainer Henk van Norel punten een driepunter voor de ten we liefst zo snel moge- staan’, sloot Duim af. dat met 1-1 gelijkspeelde het thuis opnemen tegen promovendus ongedaan lijk onder de knie krijgen. tegen FC Suryoye in En- Achilles’12. ‘Een onverdiende over- (1-1). We hebben een jonge groep, Volgende week speelt Wij- schede behaalde een ver- Foto: Ineke van Wijhe winning, maar we hebben er hard voor gewerkt’, liet Raalte-middenvelder Kijk voor meer nieuws op SallandVoetbal.nl Marnix van Santen we- ten, na afloop van het uitslagen: Zondag 2J: Nieuw Heeten-Raalte 0-1 Zondag 1E: Zondag 5A: (6 en 7 september): 0-1 gewonnen duel in Wijhe’92-Lemelerveld 1-1 Zondag 5H: Rigtersbleek-Heino Langeveen-Mariënheem en tegen Nieuw Heeten. FC Suryoye-Overwetering 1-1 Cupa-Wesepe 6-2 Zondag 2J: SDOL- Nieuw Heeten Zijn ploeg won door een Zaterdag 4D: Zondag 3B: Helios-Wijhe’92 Hoonhorst-Manderveen benutte vrije trap van Ri- Lemele-SDC’12 1-1 Sallandia-Heeten 1-4 Programma Lemelerveld-FC Suryoye Raalte-Vilsteren chard Huis in ‘t veld in Zondag : Zondag 4H: (13 en 14 september): Overwetering-Achilles’12 Zondag 5H: Rohda Raalte-Achilles 1894 4-1 Haarle-RDC 0-1 Zondag 3B: Wesepe-SV Twello de eerste competitiewed- Zondag 1E: SV Zwolle-Broekland 2-2 Zaterdag 4D: Heeten-Epe strijd van 5A. Heino-Rood Wit 2-1 Zondag 5A: SVVN-Lemele Zondag 4H: ‘De eerste helft mochten Mariënheem-SDOL 2-0 Zondag Hoofdklasse: Kon. UD-Haarle we niet klagen. We had- USV-Hoonhorst 2-1 MSC-Rohda Raalte Broekland-Diepenveen den met 2-0 of 3-0 achter- stand de rust in gekund.’ Na dik een uur spelen was het Richard Huis in ‘t Veld die zijn ploeg met Viermaal Ruiter zorgt voor winst Heeten een subtiele vrije trap op voorsprong zette (0-1). ‘In de hoek van de keeper Hij scoorde zondag vier- later introk en de scheids- ‘Na rust stond het tactisch kon Richard makkelijk maal, maar had er volgens rechter die liet doorspelen. goed en hebben we voetbal- binnenschieten. Vervol- zijn trainer nog wel meer Daar volgde de 1-0 uit en technisch aangetoond dat gens was het knokken en kunnen maken: Alexander daar waren we, op z’n zachtst we recht hadden op de over- moet ik de verdediging Ruiter. ‘Complimenten voor gezegd, niet blij mee’, vertelt winning. Alexander Ruiter en onze keeper Emiel Tig- Alexander, maar eigenlijk Onderberg. maakte in de tweede helft gelhoven een compliment ook voor de hele groep hoe Ook nadat Heeten twee we- drie goals.’ Na de 1-4 over- geven’, wist Van Santen. we het op hebben gepakt’, ken geleden tegen Haarle (0- winning start Heeten de com- Door de gelukkige over- blikte Marco Onderberg te- 1) in de beker teleurstellend petitie met een lekker gevoel. winning start Raalte, net rug na de 1-4 overwinning ten onder ging, maakte de ‘Bas Aarnink is sinds de voor- als voorgaande jaren, pri- van Heeten bij Sallandia oefenmeester zich nog zor- bereiding weer fit. Hij is be- ma aan het seizoen. ‘Het (3B). gen over het scorend vermo- langrijk voor ons. Volgende is lastig in te schatten hoe gen. ‘Het zal vandaag toch week thuis tegen Epe hebben sterk met name de Twent- Ondanks een ruime overwin- niet weer?’, dacht Onderberg we ook aanvoerder Laurens se ploegen in 5A zullen ning kwam Heeten nog wel even. Toch wist spits Alexan- Tepperik er weer bij’, besloot zijn. Maar we gaan er vol op achterstand. ‘Een discuta- der Ruiter dit gevoel snel bij een tevreden Heeten-trainer. voor om voor de bovenste bel moment met hun grens- zijn trainer weg te nemen. plekken mee te doen.’ rechter die vlagde, maar dit Nog voor rust maakte hij 1-1. Foto: Henk Vloedgraven