V.V. De Meern - weekeinde 27 / 28 oktober 2018

Van de redactie Parkeerplaatsen Zondag 1 leed een 4-1 verlies bij RKSV Minor in het verre Limburgse. De eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar bij rust stond RKSV Minor met 2-0 voor (op teletekst werd ten onrechte even 0-2 vermeld). De tweede helft was De Meern de betere ploeg, maakte ook de 2-1 aansluiting, maar de 3-1 was een domper die het niet meer te boven kwam. Woensdag krijgt het team in het beker duel tegen zaterdag 3e klasser Veenendaal de kans te laten zien wat het waard is. Zondag volgt thuis dan de derby Op zaterdagochtend is het op ons sportcomplex erg tegen sva Papendorp. Dit zouden twee overwinningen druk en komen we op drukke momenten parkeer- moeten worden en hopelijk geeft dat het zetje dat het plaatsen tekort. Kom dus op de fiets als team nodig heeft. dat enigszins mogelijk is. Sowieso gezonder, duurza- mer en goedkoper. Parkeer bij uitwedstrijden ook Zaterdag 1 speelde met 2-2 gelijk bij De Bilt en mocht geen auto’s op onze parkeerplaats, verzamel indien daar uiteindelijk blij mee zijn. Na een 1-0 ruststand nodig elders. kwam De Bilt na ruim een uur op een 2-0 voorsprong en leek daarmee de overwinning veilig Wintertijd te hebben gesteld. De Meern was tot dan niet in goeden doen en slordig in de passing. Hierna werd echter alles op alles gezet om toch nog een resultaat uit het vuur te slepen. Met enkele wissels werd vol op de aanval gespeeld. Door twee doelpunten van Tom Gentenaar, via een penalty na het onderuithalen van Tim Bijl, en via een fraai afgeronde aanval, boog De Meern de achterstand in het laatste kwartier nog knap om in een 2-2 gelijkspel. Deze week thuis tegen IJFC, dat op de ranglijst net boven ons staat. Dit weekeinde gaat de wintertijd in. Zondag om 03.00 uur gaat de klok een uur terug. Een extra uurtje slaap Veel leesplezier met deze WedstrijdKrant. dus. Let even op dat je zondag niet overal een uur te Redactie: [email protected] vroeg bent. Jeugdafdeling Programma Stand MO17-1 (4e divisie Oost) 14:30 Jonathan JO19-1 - De Meern JO19-1 1. ST Eindhoven AV / RPC MO17-1 4 12 +11 14:15 De Meern JO17-1 - DVS’33 Ermelo JO17-1 2. Eldenia MO17-1 4 10 +10 11:00 HVV JO15-1 - De Meern JO15-1 3. OJC ROSMALEN MO17-1 4 8 +2 10:15 De Meern JO14-1 - Hollandia JO14-1 4. De Meern MO17-1 4 7 +2 10:15 De Meern JO13-1 - Kon. HFC JO13-1 5. Harkemase Boys MO17-1 4 4 0 08:30 CDW JO13-2 - De Meern MO13-0 6. DZC ‘68 MO17-1 4 4 -4 10:45 Kampong JO12-0 - De Meern JO12-0 7. ST Hapert/EFC MO17-1 4 4 -7 10:30 Diemen JO11-1 - De Meern JO11-1 8. Woezik MO17-1 4 3 -2 08:30 IJFC JO11-1 - De Meern MO11-0 9. HHC Hardenberg MO17-1 4 2 -6 10:30 De Meern JO10-1 - Maarssen JO10-1 10. Huizen MO17-1 4 1 -6 09:35 De Meern JO9-1 - Swift JO9-1 09:45 DESTO JO8-1 - De Meern JO8-1 12:30 Lopik MO19-1 - De Meern MO19-1 12:00 De Meern MO17-1 - OJC ROSMALEN MO17-1 14:45 SVIJ MO15-1 - De Meern MO15-1

Stand JO19-1 (4e divisie B) 1. Jonathan JO19-1 4 9 +2 2. Nieuwland ASC JO19-1 4 9 0 3. VVOG JO19-1 4 8 +4 4. Waterwijk asc JO19-1 4 7 +5 5. Spakenburg JO19-1 4 7 +5 6. Sparta Nijkerk JO19-1 4 7 +3 7. Houten JO19-1 4 7 +2 Stand JO15-1 (3e divisie C) 8. De Meern JO19-1 3 6 +1 1. TOGB JO15-1 4 12 +18 9. Sportlust ‘46 JO19-1 4 3 0 2. XerxesDZB JO15-1 4 9 +5 10. Vriendenschaar JO19-1 4 1 -4 3. Barendrecht JO15-1 4 8 +6 11. Hooglanderveen JO19-1 4 1 -13 4. Westlandia JO15-1 4 7 +5 12. Victoria JO19-1 3 0 -5 5. VELO JO15-1 4 6 +1 6. HVV JO15-1 3 4 -1 Stand JO17-1 (4e divisie B) 7. Excelsior M. JO15-1 4 4 -4 1. De Meern JO17-1 4 10 +13 8. HBS JO15-1 4 4 -5 2. Sparta Nijkerk JO17-1 4 9 +2 9. De Meern JO15-1 4 4 -5 3. DVS’33 Ermelo JO17-1 4 8 +8 10. Capelle JO15-1 4 4 -7 4. Soest SO JO17-1 4 8 +3 11. Voorschoten`97 JO15-1 3 3 -6 5. asv Dronten JO17-1 4 6 +2 12. ARC JO15-1 4 0 -7 6. Houten JO17-1 4 6 -1 7. Buitenboys sc. JO17-1 4 6 -4 Stand JO13-1 (2e divisie A) 8. WSV JO17-1 4 5 -1 1. Ajax AFC JO13-2 3 9 +7 9. GVVV JO17-1 4 4 -2 2. Hollandia JO13-1 4 9 +10 10. WV-HEDW JO17-2 (zat) 4 3 -4 3. Fortuna Wormerveer JO13-1 4 9 +7 11. Maarssen JO17-1 4 3 -7 4. Fortius asv. JO13-1 4 9 +6 12. Elinkwijk JO17-1 4 0 -9 5. Koninklijke HFC JO13-1 4 9 0 6. BFC JO13-1 3 6 +4 7. AFC 34 JO13-1 4 6 +3 8. SML JO13-1 4 6 0 9. FC A’dam JO13-1 4 3 -6 10. De Meern JO13-1 4 3 -8 11. Roda ‘46 JO13-1 4 0 -11 12. Foresters (de) JO13-1 4 0 -12

V.V. De Meern - 3 - WedstrijdKrant Jeugdafdeling

VV De Meern JO10-1- Desto JO10-1 (8-7) (bekerwedstrijd) Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Desto JO10-1 op het programma. Desto begon fel aan de wedstrijd met veel druk op de opbouw. VV De Meern bleef zoeken naar de voetballende oplossing en dit resulteerde in een aantal geweldige aanvallen, maar soms ook in vroeg balverlies. VV De Meern bleef de gehele wedstrijd het betere van het spel houden en veel kansen creëren, desondanks bleef het tot het einde toe spannend. de wedstrijd uiteindelijk verdiend in het voordeel van VV De Meern. een omschakeling van de verdediging naar een aanvallende actie door Jaïro en Lyam ging de bal er net niet in. Het derde deel van de wedstrijd leverde na wederom effectief rondspelen de 8-0 op. Het mooiste doelpunt van deze wedstrijd was echter voor Hertha, die de eer redde met een prachtige stift over onze keeper. Gezien de stand was ons team daar verder niet van onder de indruk en kon Justin hierop antwoorden door van afstand rechtsboven in het doel te scoren. En zo gingen we met 9-1 de laatste 10 minuten van de reeds gespeelde wedstrijd in: Hertha bleef sportief en voetballend proberen om nog een tweede tegengoal te maken maar het werd duidelijk dat J09-1 vandaag niet te stoppen was. Het team liet dan ook geen illusie voor de tegenstander en bleef merendeels De Meern J09-1 – Hertha J09-1 (16-1) gedisciplineerd positiespel spelen en passen. Het werd (bekerwedstrijd) dan ook de grootste overwinning van dit seizoen met Voor onze J09-1 jongens stond er een bekerwedstrijd een eindstand van 16-1 waarin onze keeper net voor tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie op de het einde van de wedstrijd nog een goede redding had. rol. We hadden nog niet eerder tegen dit team En om het helemaal af te maken, alle penalty’s gingen gespeeld maar wisten wel dat zij in de beker hadden er na de wedstrijd ook nog in. Mooi om te zien dat het gewonnen van ons J09-3 team! In de eerste minuten team elkaar steeds beter weet te vinden; er wordt van de wedstrijd werd er nog voorzichtig afgetast en gestreden om de bal, verdedigend wordt er weinig ging het speel heen en weer. Er volgden twee weggegeven en de passing naar elkaar levert resultaat afstandsschoten van Hertha die over het doel gingen. op. Het goede werk op de trainingen werpt zijn Door een pass van Lyam vanaf de eigen helft naar de vruchten af, voor de trainers dus ook voldoening en voorhoede opende Luca in de 7e minuut de score. Er complimenten. Door naar de volgende ronde van de volgden daarna nog een goede kans en een bal op de beker! paal door Lyam, waaruit Adam alert de 2-0 voor het intikken had. Daarna werd de voorsprong verder uitgebouwd; een pass van Nordin naar Adam die wederom kon scoren en ook nog eens de 4-0 voor zijn rekening nam door in te tikken na een bal op de lat. Het team zat er boven op en net zoals de vorige week werd er goed rondgespeeld waardoor de kansen en doelpunten elkaar in rap tempo opvolgden. Zo kwam bijna iedereen aan de beurt; Jaafar noteerde de 5-0 en Talha scoorde door een prachtig schot die via de binnenkant paal achter de lijn belande: 6-0! Ondanks goede reddingen van de keeper van Hertha viel de 7-0 door storen en druk zetten van Talha waardoor Nordin kon storen. De score liep niet meer verder op © KNVB/Media door een goede redding van de keeper van Hertha; na

V.V. De Meern - 5 - WedstrijdKrant Column

Rome deed de verwarming op “19” en legde een steen in de Het is al wat jaartjes geleden dat we ons onledig closetpot. Gekkigheid, maar het gaf een beetje een hielden met de studie aan de Pedagogische Academie. goed gevoel. Mijn herinneringen bestaan uit gemengde gevoelens. Maar nu zit ik in 2019 met een groot dilemma. Je weet Het was natuurlijk buitengewoon interessant om op dat vliegtuigen een hoop rommel maken, maar wat te hoog niveau te studeren, maar aan de andere kant doen als je zoon in Amerika voetbalt en je uitgenodigd herinner ik mij dat je ook wel klein werd gehouden. wordt om de laatste wedstrijd van het seizoen te Zo werd ik meteen de eerste dag alweer naar huis komen kijken. Dat is toch niet eenvoudig. De Meern, gestuurd omdat ik mijn spijkerbroek aanhad. Dat kon Tennessee, Rome. Het spookt wat door je hoofd. Tot, natuurlijk niet, want ordinair. Dat de Rolling Stones Eureka! De oplossing is eenvoudiger dan ik gedacht die broeken nou droegen, tot daaraan toe, maar niet jij had. Ik heb besloten mijn vrouw niet mee te nemen. als student op de streng Gereformeerde Academie. Dat Ik ga alleen. Scheelt toch weer! gaf geen pas. Overigens werd van de meisjes verlangd A Dieu! dat zij netjes in rok of jurk aan de lessen deelnamen. Je gelooft het soms niet, maar zo ging dat toen. We Cees Verweij deden daar overigens ook zinnige dingen: zoals… eh, ja, daar zeg ik me wat. Eh… excuses, mijn geheugen laat het even afweten. In die tijd was je naast school ook druk met wat je toen noemde, actiegroepen. Zo zat ik in een werkgroep tegen Franco. En ik zat in een groepje dat zich bezighield met de Club van Rome. Het was inmiddels 1972 en het was duidelijk dat economische groei niet grenzeloos was. De voorraden energie bleken niet onbeperkt. En van de voorraad frisse lucht profiteerden steeds minder mensen. Zo kon je in de Maasvlakte maar beter niet ademhalen. Enfin. Het heeft me altijd wel beziggehouden: het milieu. Je trof de meest bijzonder maatregelen om aan een schone omgeving bij te dragen. Zo deed je boodschappen op de fiets en ging je op de fiets naar het sportveld. Je

Spelregel van de week

Foute inworp André Bakker Een foute inworp (fout uitgevoerd, op de verkeerde plaats) gaat naar de tegenstander. De enige uitzonde- PS. De spelregel van de week is na te lezen op de ring hierop is een inworp waarbij de bal de grond website onder Clubinfo > Scheidsrechters > Spelregel raakt voordat de bal binnen het speelveld komt. Deze van de week. inworp moet overgenomen worden.

Bij O13, de leeftijd waarbij voor het eerst ingegooid wordt, mag een foute inworp overgenomen worden.

Mocht de inwerper de bal duidelijk per ongeluk uit zijn handen laten vallen dan wordt dit niet als een inworp beschouwd en mag de inworp alsnog worden genomen.

V.V. De Meern - 7 - WedstrijdKrant Zaterdag afdeling

Programma 14:30 De Meern 1 - IJFC 1 minuut kwam De Bilt op 1-0 voorsprong via Bakke- 12:00 De Meern 2 - CJVV 3 nes. Hij ging op snelheid het 16-metergebied van De 11:15 Arsenal ASV 3 - De Meern 3 Meern in en omspeelde daar meerdere De Meern-spe- 13:00 OSM 75 3 - De Meern 4 lers. En rondde fraai af in de verre hoek (1-0). Hierna 16:05 De Meern 5 - JSV 3 had De Bilt meerdere mogelijkheden om de score uit 12:15 IJFC 7 - De Meern 6 te breiden, maar was ongelukkig in de afwerking en 16:00 Delta Sports 7 - De Meern 8 ook goed keeperswerk van De Meern-keeper Martijn 14:30 Kockengen 3 - De Meern 9 Smorenburg voorkwam een 2e doelpunt. De Meern 14:30 De Meern 10 - IJFC 12 was slordig in de passing en ook niet scherp in de 16:15 De Meern VR1 - Achterveld VR1 afwerking. Het kon niet echt een vuist maken. 11:00 HMS VR2 - De Meern VR2 Kort na rust was De Bilt dicht bij de 2-0, maar dat lukte pas in de 65e minuut. Een keepersbal van de Programma zaterdag 1 poule uitgekomen Martijn Smorenburg belandde voor de 14:30 Lopik 1 - JSV 1 voeten van een De Bilt aanvaller, die de bal direct in 14:30 Almere 1 - Loosdrecht 1 het nog lege doel schoot (2-0). 14:30 De Meern 1 - IJFC 1 Trainer Richard Beekink zette hierna alles op alles om 15:00 Waterwijk asc 1 - Odysseus ‘91 1 toch nog een resultaat uit het vuur te slepen. Met 15:00 TOV 1 - Benschop 1 enkele wissels en een aanvaller erbij ging hij vol op de 15:00 Delta Sports ‘95 1 - Veensche Boys 1 aanval spelen. Abel Prins en Djoey Engel kwamen 15:15 BFC 1 - De Bilt 1 voor Roel van Wiggen en Trevor Mulders. Dit miste z’n uitwerking niet. De wedstrijd kantelde in het Stand zaterdag 1 (2e klasse B) voordeel van De Meern. En met 2 doelpunten van 1. Delta Sports ‘95 1 5 15 +15 Tom Gentenaar kwam De Meern in de slotfase op 2. Veensche Boys 1 5 13 +8 gelijke hoogte met De Bilt. Eerst via een penalty in de 3. De Bilt 1 5 10 +5 75e minuut, die door scheidsrechter Bos werd 4. IJFC 1 4 9 +1 toegekend nadat de weer gevaarlijk via de rechterflank 5. De Meern 1 5 8 +2 opkomende Tim Bijl in het strafschopgebied was 6. BFC 1 5 7 0 gevloerd. En vlak voor tijd, in de 89e minuut, scoorde 7. Loosdrecht 1 5 7 -1 Tom Gentenaar zijn 2e doelpunt. Bart Scholts leverde 8. JSV 1 5 6 0 vanaf de linkerkant een voorzet af in het vijandelijke 9. Benschop 1 5 6 -2 16-metergebied. De bal kwam bij Tom Gentenaar, die 10. Waterwijk asc 1 5 6 -3 goed van zijn opponent wegdraaide en de gelijkmaker 11. Lopik 1 4 5 0 binnenschoot (2-2). Opluchting bij De Meern en 12. Almere 1 5 4 -6 teleurstelling bij De Bilt, dat de overwinning in de 13. Odysseus ‘91 1 5 1 -10 slotminuten uit handen gaf. 14. TOV 1 5 0 -9 Opstelling: De Bilt - De Meern (2-2) Martijn Smorenburg, Trevor Mulders (75e Djoey De Meern is nog zonder verlies in uitwedstrijden. In Engel), Ricky Hauwert, Roel van Wiggen (65e Abel deze 3e uitwedstrijd wist De Meern in de slotfase Prins), Pieter de Wit (85eTim de Graauw), Remco de verlies te voorkomen en sleepte het knap een 2-2 Smit, Indy van de Poll, Tim Bijl, Tom Gentenaar, Bart gelijkspel uit het vuur. Scholts, Jordy Martens De wedstrijden tegen De Bilt blijven altijd onvoorspel- Wissels: Abel Prins, Djoey Engel, Lorenzo Lassooij, bare wendingen in zich te hebben. Vanmiddag leek De Tim de Graauw, Jay Veldhoen Meern af te stevenen op een 2-0 nederlaag, maar wist in de slotfase toch knap langszij te komen. De Bilt is de competitie goed gestart met 9 punten uit 4 wed- strijden. Bij De Bilt in de technische leiding 2 beken- den met De Meern-banden; Harry Suvee als technisch manager en Harald Oostrom als jeugd coördinator. In de A-selectie Appie Ayoubie, voormalig jeugdspeler van De Meern. Al in de 10e minuut was er een grote kans voor De Meern. De inzet van Roel van Wiggen bij een scrim- mage in het doelgebied van De Bilt kon door de De Bilt-keeper knap op de lijn gekeerd worden. In de 24e

V.V. De Meern - 9 - WedstrijdKrant Zondag afdeling

Programma Stolwijk was de interim-verslaggever. 14:00 De Meern - Nuenen Om 12.15 uur luidde de toeter: Joop Zoutenbier stond 11:00 NVC 2 - De Meern 2 voor de deur. Ad de Lange en Peter Vermeulen waren 12:00 Faja Lobi KDS 4 - De Meern 3 al opgehaald. Bepakt met een paar boterhammen 12:00 De Meern 4 - Wasmeer 5 stapte ik in voor een reis, inclusief omleiding, van 2 12:00 De Meern 5 - Zwaluwen Utrecht 8 uur naar Nuth. Ergens in Limburg. 13:30 Hooglanderveen VR1 - De Meern VR1 Net op tijd arriveerden we even voor half 3 bij het prachtig gelegen sportpark. Uiteraard zou ik bijna Programma zondag 1 poule zeggen, hoofdveld = kunstgras. 14:00 UDI’19/CSU - RKSV Minor De 1e helft was ouderwets: de eerste 15 minuten De 14:00 Gemert - Meern overheersend, dat wordt een makkie, aldus de 14:00 De Meern - Nuenen 6 trouwe supporters. Inmiddels hadden we aan de 14:00 IFC - Groene Ster overkant nog 2 supporters uit De Meern 14:30 Baronie - Leonidas waargenomen. Echter geen kansen, wel een paar 14:30 SV Meerssen - sva Papendorp slappe schoten met weer een overijverige Gideon als 14:30 RKAVV - Unitas meest opvallende speler. 14:30 Halsteren - VC Vlissingen En ja hoor: de le uitval in de 16e minuut betekende direct een 1-0 achterstand. Een voorzet van de Stand zondag 1 ( B) linkerkant werd op 2 meter afstand van het doel 1. Halsteren 6 16 +9 compleet vrij ingekopt. Hoe kan dit, vroegen wij ons 2. Gemert 6 15 +13 met z’n vieren af? 3. Baronie 6 13 +11 En daarna was het over met De Meern. In de 32e 4. Groene Ster 6 13 +10 minuut kwam iemand ineens geheel vrij in het 5. Unitas 6 12 +7 centrum en op zijn diagonaal ingeschoten bal had 6. Nuenen 6 10 +4 onze keeper geen verweer (2-0). 7. SV Meerssen 5 8 0 Net op tijd, dan toch in de 46° minuut de 8. RKAVV 6 7 +2 aansluitingstreffer. Solace schoot goed in, keeper liet 9. IFC 6 7 -1 de bal los en Gideon was er snel bij om de bal in te 10. UDI’19/CSU 6 7 -3 tikken. Zou het dan toch nog een keer gaan lukken? 11. Leonidas 6 7 -5 Neen dus. In de 65e en 78e minuut werd het 12. VC Vlissingen 6 6 +4 achtereenvolgens 3-1 en 4-1 door oliedom balverlies 13. Alphense Boys 6 5 -1 op het middenveld. Ondanks de wissels van Alain de 14. RKSV Minor 6 5 -10 Kooter, Dylan en Jeremy Haarmars voor Jeffrey 15. De Meern 5 1 -13 O’Brien, Tobias en Kiki, werd het spel niet beter. 16. sva Papendorp 6 1 -27 Wederom een kansloze nederlaag. “Dit was de ondergrens”, aldus 1 van de 4 vaste supporters. Zwaar teleurgesteld dropen we na 90 minuten af; de spelers de bus in, wij de bestuurskamer in. Het bier en de vele versnaperingen (de vette hap) kregen we bijna niet op. Net voor 19.00 uur waren we weer thuis. De terugreis viel niet mee, maar ik heb wel bewondering voor de 5 overige supporters. En ik hoop dat Edwin samen met zijn dochter een prachtig weekend In Lissabon heeft gehad. Ik geef graag de pen weer over aan Edwin.

Wim Stolwijk © KNVB/Media Opstelling De ondergrens bereikt Menno, Jerry, Richie, Dylan en Randy In het Zuid-Limburgse Nuth bleek ook RKSV Minor te Tom, Mark en Alain sterk voor De Meern. Na een 2-0 ruststand gaf de Gideon, Solace en Anis aansluitingstreffer van Gideon Emanuels de Wissels: oranjehemden nog frisse moed, maar twee O’Brien voor Alain, Tobias voor Dylan, Kiki voor tegentreffers bepaalden de 4-1 eindstand. Voorzitter Jeremy