Sportnieuws Donderdag 9 februari 2017 - Pagina 20 Oostrum sterk uit winterstop Olympia’18-Oostrum 2-3 (1-3). minuten waarin het duel werd Doelpunten: Chris Wilschut en beslist. Vijf minuten later trof Mar- Marwin Hermans (2x). win Hermans doel vanaf vijftien meter in de verre hoek: 1-2. Weer BOXMEER | Oostrum is uitste- vijf minuten later was Hermans kend uit de winterstop geko- opnieuw trefzeker. Op aangeven men in de F. In van prins Kees Gommans van de Boxmeer werd Olympia’18 met Karklingels zette de topschutter 2-3 geklopt. Door de winst blij- Oostrum op een riante 1-3 voor- ven de rood-witten in het spoor sprong bij rust. van lijstaanvoerder Ysselsteyn. Zondag staat op sportpark De Na de pauze kwam Olympia’18 - Vlies de belangrijke derby Yssel- zoals verwacht - sterk opzetten. steyn-Oostrum op het program- Halverwege de tweede helft viel ma. de 2-3 door Bas Janssen. Oostrum had het soms lastig maar hield Na een klein halfuur nam de met veel strijd stand. “Na rust heb- thuisploeg de leiding via Mustafa ben we vooral tegengehouden”, zei Yilmaz (1-0). Oostrums balver- trainer Ron Spruit. Door goed ver- lies op het middenveld leidde de dedigen en enkele reddingen van openingstre er in. Twee minuten doelman Ralph Kessels werd de later viel de gelijkmaker. Marwin voorsprong vastgehouden. “Daar- Hermans zag zijn kopbal door de naast werden wij via de counter doelman gekeerd. In de scrimma- een paar keer gevaarlijk. Maar we ge die ontstond scoorde Chris Wil- moesten toch alle zeilen bijzetten. schut de 1-1. Dat was het begin- De zege was een prima teampres- signaal van tien sterke Oostrumse tatie”, vond trainer Spruit. “Ik kan nog groeien” Foto: Gerard Keijsers Mike Teunissen: “Mijn doel is om ook bij de profs goed voor de dag te komen.” Merselo geeft op YSSELSTEYN | Een nieuw jaar pijnlijk oordeel. Teunissen besef- ook op de tweewieler, en Teu- het heuvelachtige Zuid-Limburg betekent vaak nieuwe kan- te dat het anders moest en stapte nissen werd als klein mannetje of de Eifel in Duitsland.” De Ys- eind zege weg sen en een frisse start. Zo ook onlangs over van LottoNL-Jumbo al meegenomen naar de koers. selsteyner, die het liefst in de voor de Ysselsteynse wielren- naar Team Sunweb, het vroegere “De vonk sloeg meteen over op frontlinie te vinden is, weet waar VIOS’38-Merselo 2-2 (0-2). toch de leiding. Uit een vrije trap ner Mike Teunissen, die na een Giant-Alpecin. “De reden daar- mij.” Twee, drie jaar geleden liet hij het voor doet. “In 2013 ben ik Doelpunten: Camiel Kroonen en van Pim Vermunt kopte Camiel teleurstellend jaar overstapte van is een combinatie van fac- hij de veldritwedstrijden achter als veldrijder wereldkampioen bij Bas Litjens. Kroonen de 0-1 binnen. van LottoNL-Jumbo naar Team toren”, vertelt Teunissen. “Ik had zich (“Ik zit bijna de hele winter de beloften geworden, de mooi- De bezoekers bleven de aanval Sunweb. “Mijn doel is om ook het goed bij Jumbo, maar ik zag in Spanje, dan kan ik niet ook in ste prijs tot nu toe. Mijn doel is BEUGEN | Koploper Merselo ver- zoeken en vlak voor rust kon de bij de profs goed voor de dag te dat ik mezelf beter kon ontwik- België alle crossen gaan doen”) om ook bij de profs goed voor speelde op bezoek bij VIOS’38 in Merselose aanhang weer juichten. komen.” kelen. Team Sunweb heeft talen- en anno 2017 zit hij in een team de dag te komen, bijvoorbeeld Beugen de winst in de slotfase (2- Uit een hoge voorzet van Daan tontwikkeling hoog staan. Het met leermeesters en mede-Lim- in Parijs-Roubaix, mijn favoriete 2) in de G. Voor rust Hendriks kopte prins Bas Litjens Door Sven Poels klinkt misschien cliché, maar ik burgers Roy Curvers en Tom Du- koers. Koersen is niet per se mijn was er geen vuiltje aan de lucht. raak: 0-2. Na rust was direct de wil stappen zetten en een betere moulin. Zijn leven leest als een ding, maar ik kan wel nog groei- Maar de in het oranje gestoken eerste kans voor Merselo maar de Het afgelopen jaar was niet al te wielrenner worden. Wat er dan jongensboek. “Ik kom over de en. Het is immers pas mijn derde geel-zwarten speelden twee to- kopbal van Daan Hendriks mis- best voor wielrenner Mike Teu- nog beter kan? Ik moet explosie- hele wereld. Zaterdag vertrek ik jaar als prof.” taal verschillende helften. te de juiste richting. Daarna nam nissen (24). Waar hij in 2010, ver worden en een stukje inhoud naar het Midden-Oosten voor de VIOS’38 het initiatief over. 2013, 2014 en 2015 de nodige kweken, zodat ik het na pak ‘m Ronde van Oman (14 tot en met Laatste vraag, zeer relevant voor Doelman Bram van Soest keerde De Merselonaren kregen het overwinningen binnensleepte, beet 200 kilometer minder zwaar 19 februari, red.), daarna begint de lezers uit Venray en omstre- na een zware blessure weer terug steeds lastiger en konden de bal werd zijn prijzenkast in 2016 niet h e b.” in België weer het klassieke sei- ken: zien we Teunissen op ker- onder de lat. Vanaf de aftrap do- niet meer in de ploeg houden. aangevuld. Dagblad De Limbur- zoen en vervolgens ga ik naar Ita- mismaandag 7 augustus voor- mineerde de Merselose ploeg het Na een knappe redding van Bram ger oordeelde hard over het ta- Teunissen is nu zo’n twee jaar lië. Veel mooie koersen op mooie bij itsen op de Noordsingel in duel. De tegenstander werd ver op van Soest en een bal op de krui- lent uit Ysselsteyn: in ‘De ops beroepswielrenner. “Ik  ets al plekken.” Hij traint zo’n 30-35 uur Venray, de eerste  nishplaats eigen helft teruggedrongen. sing brak de beslissende slotfase van 2016’ werd hij geposteerd op een tijdje”, zegt hij met gevoel in de week, exclusief krachtoefe- van de UCI WorldTour (voorheen Na een kwartier was Daan Hen- aan. In de 87e minuut viel toch de de vierde plek, begeleid met de voor understatement. “De za- ningen. Als hij niet in Spanje is, Eneco Tour)? “Dat weet ik nog driks dicht bij de openingstre er 1-2 die al zo lang in de lucht hing. tekst: ‘In zijn eerste volwaardige den waren al geplant voordat ik rijdt hij binnen een straal van niet, dat bekijken we pas in de maar zijn afstandschot sprong VIOS’38 drukte door en in de bles- profjaar bij Lotto-Jumbo kwam überhaupt bestond.” Zijn vader honderd kilometer rondom Ven- weken daarvoor. Maar hopelijk via de binnenkant paal weer uit suretijd moest Merselo alsnog de Teunissen niet uit de verf’. Een en grootvader zaten namelijk ray. “Of ik pak de auto en ga naar wel natuurlijk.” het doel. Even later nam Merselo zege uit handen geven: 2-2.

Asielzoeker maakt SV United kiest Moorrees op schot SV United: vijf debuut bij BVV’27 voor jonge trainer EINDHOVEN | Myrthe Moorrees Venrayse vlak voor rust uit een BLITTERSWIJCK | Na maanden- WANSSUM | De uit Leunen af- scoorde zaterdagmiddag in de strafschop ook de 3-0 maakte. lang wachten kon Omar Fatty komstige Fenne Smits (26) volgt twee keer voor het Aniek Nouwen zette na de rust keer paal en lat zondag tegen SVS eindelijk zijn na dit seizoen Bjorn Poels op als vrouwenteam van PSV. de eindstand op het scorebord. debuut maken voor BVV’27. trainer van vijfdeklasser SV Uni- In totaal maakte Moorrees dit sei- SV United-Menos 3-3 (0-1). ted de aanval zoeken, maar het De asielzoeker uit Gambia, die ted. In het duel met Telstar maakt de zoen al zes tre ers voor PSV. Doelpunten: Michal Kolodziej- was Menos dat opnieuw scoor- in het asielzoekerscentrum op 22-jarige Venrayse verdedigster De eerste vier clubs plaatsen ski, Indy Philips en Kevin Kool- de. Een boogbal verdween over Het Roekenbosch verblijft, traint Hij heeft momenteel het jeugd- in de eerste helft de 2-0 en 3-0 zich na 21 wedstrijden voor de hof (strafschop). keeper Jasper Vissers in het doel: al vanaf half oktober mee bij de team Onder-17 van NEC/FC Oss voor de ploeg uit Eindhoven. Na nacompetitie om de landstitel. 0-2. De thuisploeg liet zich niet geel-zwarten. onder zijn hoede. een klein half uur zette Nadia Met nog zes duels te gaan tot de WANSSUM | SV United bleef ontmoedigen en bleef druk naar Het lukte niet direct om de aanval- Fenne Smits was ooit een getalen- Coolen PSV op voorsprong. Niet play-o s, lijken vier clubs te gaan thuis op kunstgras op een 3-3 voren zetten. Uit een vrije trap net ler speelgerechtigd te krijgen. De teerde jeugdkeeper die uitkwam veel later verdubbelde Myrthe strijden om de landstitel: Ajax, FC remise steken tegen laagvlieger buiten de zestien kogelde Michal KNVB hield vast aan de procedure voor Leunen, Volharding en JVC Moorrees de marge, waarna de Twente, ADO Den Haag en PSV. Menos in de vijfde klasse G. De Kolodziejski onhoudbaar raak in van een internationale overschrij- Cuijk. Al vroeg koos hij voor het blauw-witten tro en liefst vijf de verre hoek: 1-2. Menos bleef ving. Pas in de winterstop kwam trainersvak. Hij begon bij de keer paal en lat. met lange ballen gevaar stichten alles rond. Trainer Jef Vels gunde jeugdopleiding van Leunen. Voor en na een misser achterin keek SV Omar Fatty, die goed debuteerde, de overstap naar NEC was hij drie Fors verlies De thuisploeg kreeg in de beg- united tegen een 1-3 achterstand direct een basisplaats. jaar actief bij JVC Cuijk. infase al enkele goede kansen. aan. Een minuut later forceer- Nadat Michal Kolodziejski op de Indy Philips de aansluitings- Lake Valley de doelman strandde trof Kevin tre er: 2-3. De gelijkmaker viel Koolhof de lat. De bezoekers had- twintig minuten voor tijd. Na een De Hazendans/ODV-Lake Val- een draaglijker aanzien konden den minder kansen nodig en via handsbal benutte Kevin Koolhof ley 6-2 (3-0). Doelpunten Lake geven. Door de nederlaag blijft een uitval nam Menos de leiding: de strafschop: www.summa.nl 3-3. SV United ging Valley: illal Nouamani en Samir Lake Valley hekkensluiter in de 0-1. Vlak voor rust stond de lat in de slotfase voor de volle winst el Ghoul. . “We begonnen goed een tre er van Stef van Berlo in maar paalwww.summa.nl en lat stonden een tref- aan het duel, kregen enkele goe- de weg. Na de thee bleef SV Uni- fer telkens in de weg. MAASTRICHT | De zaalvoetballers de kansen, maar wisten helaas van Lake Valley leden vrijdag in niet te scoren. In de slotfase van de topklasse D een nederlaag in de eerste helft scoorde De Hazen- TOPSCHUTTERSKLASSEMENT de uitwedstrijd tegen De Hazen- dans drie keer. Die klap zijn we Vorst spelbreker? dans/ODV: 6-2. In Maastricht niet meer te boven gekomen”, al- Teamklassement 4. Ser van Es (Holthees) en Rob nam de thuisploeg voor rust een dus trainer Frank Brands. Op vrij- VENRAY | De ingevallen vorstpe- horst in de D. De 1. MerseloTOPSCHUTTERSKLASSEMENT 41 Houwen (SVOC’01) 11 3-0 voorsprong. Na de pauze dag 10 februari speelt Lake Valley riode lijkt komend weekeinde uitwedstrijd in Horst verloren 2. Ysselsteyn 38 6. Marwin Hermans (Oostrum) 9 werd die stand verdubbeld, voor- thuis tegen ZVV SGB/Stevik. Het een spelbreker te zijn. Nadat de rood-witten op 17 september 3. SVOC’01 37 7. Tim Brouwer (Volharding), dat Billal Nouamani en Samir el duel in sporthal De Wetteling in afgelopen zondag voor het eerst vrij kansloos met 2-0. De ploeg 4. Oostrum 29 Marthijn Coppers (SVOC’01) en Ghoul met hun tre ers de stand Venray begint om 20.45 uur. in 2017 alle Venrayse voetbal- van trainer Stef Sijbers startte na 5. Holthees 27 Danny Houwen (SVOC’01) 8 clubs in actie kwamen. de winterpauze verrassend goed 6. SV United 27 10. Robin Arts (Oostrum) en Rik met de 1-2 uitzege op Meerssen. 7. BVV’27 25 van de Pasch (SV United) 7 De KNVB heeft voor carnaval nog SSS’18, thuis tegen SC Susteren, 8. Volharding 22 12. Koen Verlinden (SSS’18), Ar- Gelijkspel Venray twee volledige competitieron- en Volharding, op bezoek bij 9. SSS’18 21 mend Shala (Venray),  omas des gepland: op 12 en 19 febru- Geldrop, proberen zich te herstel- 10. Venray 19 Weijs (Leunen), Gijs Dinghs (Ys- Venray-DSE 3-3 (2-1). Doel- en Marieke Janssen Venray nog ari. De meeste duels die op 29 len van de nederlagen van afgelo- 11. Leunen 19 selsteyn) en Camiel Kroonen punten Venray: Myrthe van de voor de rust op een 2-1 voor- januari werden afgelast, worden pen zondag. In de vierde klasse 12. Sporting ST 8 (Merselo) 6 Laar, Marieke Janssen en Sanne sprong. In de tweede helft, nadat ingehaald op zondag 5 maart. F neemt koploper Ysselsteyn 17. Chris Wilschut (Oostrum), Wilmsen. Sanne Wilmsen met haar tweede Wedstrijden die in februari nog het thuis op tegen runner-up Paul Jeurissen (Ysselsteyn), Joey VENRAY | De voetbalsters van tre er de 3-2 voor de thuisploeg worden afgelast, schuiven door Oostrum, dat een outsider is voor Individueel klassement Gelden (BVV’27), Egzon Grgu- hoofdklasser Venray speelden had gescoord, kreeg Demi van naar het Paasweekeinde op zater- de titel. De derby in Oostrum ver- 1. Bas Litjens (Merselo) 13 ri (BVV’27), Sjimmie Smeets zondag in het thuisduel met DSE Stappershoef onnodig een rode dag 15 en maandag 17 april. loren de Ysselsteyners eerder dit 2. Dennis Teunissen (Ysselsteyn) (BVV’27) en Daan Hendriks met 3-3 gelijk. Na de 0-1 achter- kaart, waarna de gasten toch nog Komende zondag speelt Ven- seizoen: 3-2. Leunen gaat in Well en Michal Kolodziejski (SV Uni- (Merselo) 5 stand zetten Myrthe van de Laar langszij wisten te komen. ray thuis de derby tegen Witten- op bezoek bij EWC’46. ted) 12 23. acht spelers 4