V.V. De Meern - weekeinde 10 / 11 oktober 2015

Van de redactie Dit weekend speelt Zondag 1 uit bij het sterke JOS Wat een bizar einde van de wedstrijd tussen Watergraafsmeer dat tot nu toe 10 punten Zondag 1 en OFC. Zo sta je vlak voor tijd nog voor behaalde. Afgelopen weekend wonnen ze met 1-3 met 3-2 om vervolgens in de laatste minuten nog 2 bij Quick. Dit is weer een mooie uitdaging voor de goals om je oren te krijgen. Heel erg jammer! De mannen van Rob Zomer om de teleurstelling van Meernse doelpunten kwamen van Eddy Vorm (2x) het afgelopen weekend weg te spelen. De wedstrijd en Gökhan Yasar. De reserves van de Zondag begint om 14.00 uur op het sportpark Drieburg in verloren onverwacht met 3-4 van Geelwit maar Amsterdam. Zaterdag 1 verdedigt haar koppositie blijven op de 1e plaats van de reserve 1e klasse. in de uit wedstrijd tegen fusieclub FC Aalsmeer. De A1 ontvangt thuis Be Quick 1887 uit het verre Zaterdag 1 speelde tegen Delta Sports en blijft Groningse Haren en de B1 speelt haar ondanks een moeizame 2-1 zege koploper in de 2e thuiswedstrijd tegen DOVO. De C1 gaat naar klasse B. Beide doelpunten kwamen van de voet Haaglandia in Rijswijk en de D1 ontvangt van Jerryl Smeenk. Zaterdag 2 verspeelde in de IJsselmeervogels. Kortom weer een mooi vol slotminuten tegen Eemdijk de winst en speelde competitie programma. met 1-1 gelijk. Iedereen veel succes en veel leesplezier met de Bij de jeugd behaalde de A1 een prima 1-4 WedstrijdKrant. overwinning op Houten en staat hierdoor met 7 punten stevig in de middenmoot van de 2e divisie. Redactie: [email protected] De B1 speelde met 2-2 gelijk tegen DEM en de C1 verloor helaas haar thuiswedstrijd met 2-3 van UVS. De D1 staat in de keurig op de 2e plaats na een 0-2 zege bij Hercules. Bij onze kleinste pupillen won de E1 met 3-2 van Roda23 en verloor de F1 met 3-1 van onze buren PVCV.

Jeugd afdeling

Programma Met na rust Stephan voor Chaouki werd er aan de 14:15 De Meern A1 - Be Quick 1887 A1 tweede helft begonnen. En waar het in de eerste

12:00 De Meern B1 - DOVO B1 helft niet wilde lukken was het nu binnen ca.

12:30 Haaglandia/Winston C1 - De Meern C1 twee minuten raak. Na een prachtige combinatie

10:15 De Meern D1 - IJsselmeervogels D1 door het centrum wist Justin M. met een mooi

lobje de 0-2 te scoren. Eigenlijk zou De Meern Stand A1 (2e divisie A) vanaf dat moment de partij volledig moeten controleren maar helaas werd het veldspel toen 1. De Graafschap A1 5 13 +14 weer iets minder. Het bleef een beetje rommelig 2. Elinkwijk A1 5 12 +8 en gelijk aan vorige week werd er door een aantal 3. Be Quick 1887 A1 5 10 +2 spelers te lang met de bal gelopen. En hierdoor 4. FC Emmen A1 5 9 +1 kwam Houten langzamerhand weer beter in de 5. Hollandia A1 5 8 +4 wedstrijd. Met als resultaat dat de thuisploeg in de 6. Kon. HFC A1 5 8 +3 58e minuut de aansluitingsgoal wist te maken. 7. De Meern A1 5 7 +2 Gelukkig was de vreugde aan Houtense kant van 8. Roda’46 A1 5 4 -4 korte duur want nagenoeg vanaf de aftrap wist De 9. Houten A1 5 4 -8 Meern weer te scoren. Het was wederom Justin M 10. Argon A1 5 3 -2 die een afgeslagen bal prachtig (via de onder kant 11. Volendam (rkav) A1 5 3 -7 van de lat) achter de Houten doelman wist te 12. Legmeervogels A1 5 1 -13 schieten (1-3).

Nuttige uitoverwinning voor A1 Na twee nederlagen op rij heeft de A1 zaterdag jl. een belangrijke en nuttige uitoverwinning behaald bij SV Houten A1. Na een goede wedstrijd stond er een 4-1 overwinning op het scorebord. Door deze zege heeft de A1 de aansluiting met de middenmoot weten te behouden.

De wedstrijd werd onder een mooi “herfstzonnetje” gespeeld op het prachtige Uitblinker doelman Ho Chun hoofdveld van SV Houten. Gezien het belang van de wedstrijd was de opening aan beide kanten Na dit doelpunt moesten er aan de kant van De wellicht een beetje rommelig en nerveus. De Meern noodgedwongen twee wissels doorgevoerd verliezer zou namelijk voorlopig afhaken voor de worden in de verdediging. Darnell en Pjotr plaatsen in het midden van de ranglijst. Na een kwamen binnen de lijnen voor de geblesseerde licht overwicht van Houten in de eerste fase van Wessel en Justin de V. En in de 81e minuut viel het duel nam de A1 al snel het initiatief over wat ook nog eens de derde verdediger (Niels) met een resulteerde in kansen (incl. afgekeurde goal lichte blessure uit. Het was toen wel even wegens buitenspel) voor Redouane en Justin M. improviseren voor de trainingsstaf van de A1. In de 30e minuut was het dan eindelijk raak voor Gedurende een korte fase was het even zoeken De Meern toen Remco een goede aanval (via naar de juiste samenstelling. Deze wissels in Giovanni en Chaouiki) met een strak schot wist af combinatie met een extra spits bij Houten zorgde te ronden (0-1). In het resterend deel van de er voor dat de thuisploeg toen kort na elkaar een eerste helft verzuimde De Meern eigenlijk om de paar prima kansen kreeg. Gelukkig voor de A1 score op te voeren en werd er onvoldoende bewees doelman Ho Chun toen wederom zijn rendement gehaald uit de geboden klasse. Met twee katachtige reacties, en 1x maal mogelijkheden. En met een beetje pech had zelfs hulp van de paal, wist hij Houten van het scoren Houten nog, voor rust, kunnen scoren. Gelukkig af te houden en sleepte hij de A1 door een lastige wist doelman Ho Chun net op tijd een “slippertje” fase heen. van centrale verdediger Trevor te corrigeren.

V.V. De Meern - 3 - WedstrijdKrant Jeugdafdeling (vervolg)

In de 87e minuut wist De Meern de wedstrijd Opstelling: definitief naar zich toe te halen toen Redouane, na Ho Chun Ko, Niels van den Hoogen (81e: een overtreding op uitblinker Justin M., vanaf de Soufiane Zaghdoud), Trevor Mulders, Justin de 11 meterstip de vierde en goal wist te maken. Vos (72e: Pjotr van Bekkum), Wessel Rietveld Eindscore 1-4. (68e: Darnell Spann), Giovanni Nicolaas, Remco de Smit, Anis Ziani, Chaouki Sayekh (46e: Hopelijk kan de A1 deze lijn doorzetten. Zaterdag Stephan Kooy), Redouane Ouarghi en Justin as. wacht de volgende krachtmeting in de 2e div. Mouhmy. A als het Groningse Be Quick 1887 de volgende tegenstander zal zijn. Dit team wist vorige week Ted Mulders koploper en kampioenskandidaat nummer één De Graafschap op een prima 1-1 gelijkspel te houden.

Jeugd afdeling (vervolg)

Stand B1 (3e divisie A) de eerstvolgende aanval daarvan optimaal te 1. Zeeburgia B1 5 13 +12 profiteren. Met een mooi afstandsschot komt

2. AFC B2 5 12 +4 DEM langszij. Helaas gaan we rusten met een 1-1.

12. Emplina B1 5 0 -12 speelt in deze fase sterk en het is wachten op de 3-

1. Het is gissen naar de reden(en) maar DEM DEM B1 – De Meern B1 besluit om gas terug te nemen en gaat zelfs tijdrekken (nog 20 minuten te spelen…..). Het Het begin is veelbelovend voor De Meern. sein voor De Meern om nog een keer aan te Achterin staat het goed, het middenveld is sterker zetten. Achterin 1 op 1. Echt gevaarlijk worden en van voren komen de voorzetten goed door. De we niet maar er is weer druk richting het doel van eerste kansen zijn dan ook voor De Meern. In DEM. Nog 10 minuten maar het wil nog niet deze fase blijkt dat DEM over een goede en attente lukken. Dan 5 minuten voor tijd, een voorzet keeper beschikt. Dan de 15e minuut, kleine Tarik voorbij de 2e paal. Kleine Tarik weet de bal weet met een mooie steekbal Dave te bereiken. koppend voor het doel te krijgen waarna Luuk S. Deze aarzelt niet en jaagt de bal in de touwen 0-1! met een boogkopbal de keeper weet te passeren. De Meern weet echter niet door te drukken en Toch 2-2 !, dit is tevens de eindstand. DEM weet wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Zij proberen met de lange bal de Vandaag komt DOVO B1 op bezoek. Met drie (handige) buitenspelers te bereiken en worden zo punten uit vijf wedstrijden bezetten zij de af en toe gevaarlijk. Beide partijen zijn in voorlaatste plek. Hopelijk weer een driepunter! evenwicht, maar nog steeds staat de 0-1 op het bord. Nog 5 minuten, even volhouden en dan met René Mesu een voorsprong de rust in. Na het uitvallen van Adil is de organisatie even zoek en weet DEM in

V.V. De Meern - 5 - WedstrijdKrant Jeugd afdeling (vervolg)

Stand MB1 (1e klasse D) het zijnet. Er werd goed samengespeeld waardoor 1. DESTO MB1 4 12 +17 Myrthe een aanval kon opzetten richting

2. FC Driebergen MB1 4 10 +8 Dominique. Zij ontving de bal echter net niet

3. De Meern MB1 4 8 +8 goed waardoor de bal voorlangs het doel ging. De

4. CSW MB1 4 7 +1 meiden waren duidelijk op zoek naar nog een

5. Goy ’t MB1 4 6 +5 doelpunt en de verdedigers gaven Focus’07 geen

6. Saestum MB1 3 3 -7 ruimte om tot het doel te komen. Myrthe was de

7. Focus 07 MB1 4 3 -4 volgende die de 0-2 kon maken, maar haar schot

8. Jonathan MB1 4 3 -6 was net te zacht dus houdbaar voor de keepster.

9. Schalkwijk MB1 4 3 -12

10. VVIJ MB2 3 0 -10

MB1 wint opnieuw overtuigend De eerste zaterdag van oktober scheen het zonnetje heerlijk dus goed voetbalweer voor de meiden van de MB1. Wederom stond er een uitwedstrijd op het programma en nu tegen Focus’07 MB1. Keurig op tijd werd er vanaf het verzamelpunt vertrokken richting Culemborg. Daar aangekomen bleek dat degene met de wastas de tas was vergeten (gelukkig werd dit onderweg al opgemerkt) dus werd er even gewacht met omkleden. Toen bleek dat het toch wel wat langer Daarna werd de bal hard op de lat door Sanne ging duren voordat de shirts er waren, werd er geschoten en vervolgens net naast door Britt van afgesproken om in de trainingsshirts te gaan Dam. Focus’07 kon daarna even doorbreken maar voetballen. Geen straf met het mooie weer, want Sem, Mila en Sanae hielden het achterin goed. de shirt hebben korte mouwen. Na het omkleden Wederom konden de meiden van De Meern de begaven de meiden zich naar het veld waar eerst voorsprong vergroten, maar ook nu lukte het met de warming-up werd begonnen alvorens de Marit, die vanuit een corner van Myrthe kon opstelling bekend werd gemaakt. inkoppen, niet. Uiteindelijk was het Daisy die de 0-2 maakte door een goede voorzet van Sanne. Voor rust werd het bijna nog 1-2 maar door goede verdediging van Marit en Britt Morren werd deze poging te niet gedaan. Rust stand dus 0-2.

Na rust werd er begonnen zoals er bij aanvang van de wedstrijd werd begonnen; gelijk druk naar voren en ook nu werd er in de 1e minuut gescoord en nu door Myrthe. De keepster tikte de bal nog wel aan, maar de bal ging over haar heen het doel in dus 0-3. Daarna zakte het bij De Meern een beetje in en zette Focus’07 juist een tandje bij wat in een aanval op doel resulteerde. Gelukkig stond Nienke goed opgesteld en leverde het schot geen gevaar op. Ook de volgende aanval Bij aanvang van de wedstrijd werd gelijk door De van Focus ’07 werd door Nienke gehouden. Meern druk gezet wat in de 1e minuut resulteerde Daarna ging De Meern weer beter spelen. Al snel in een diagonale voorzet van Sanne aan Daisy, die gaf Sanne een hoge voorzet aan Dominique, die vervolgens de 0-1 inschoot. Focus’07 was net niet kon koppen maar wel de bal nog door gewaarschuwd. Als snel kon Sanne de voorsprong kon spelen aan Myrthe. Zij scoorde de 0-4. vergroten, maar haar afstandsschot belandde in

V.V. De Meern - 7 - WedstrijdKrant Jeugdafdeling (vervolg)

Het lukte de tegenstander daarna snel te een verdedigster van de tegenstander tussen. schakelen en met een fraai afstandschot werd de Daarna werd er vanuit de verdediging opgebouwd bal over Nienke getikt en was het 1-4. Focus’07 doordat Sanae de bal meegaf aan Dominique, die speelde erg fysiek, maar onze meiden lieten zich vervolgens Myrthe aanspeelde. Zij schoot op het niet wegduwen en gaven af een toe een duw terug. doel, de keepster hield de bal in eerste instantie Helaas floot de scheidsrechter erg eenzijdig en maar laat de bal los waardoor de 1-5 een feit was. werden onze ’overtredingen’ wel gezien waardoor Bibia kreeg nog twee kansen om het doelsaldo te er een aantal vrije trappen aan de thuisploeg werd vergroten maar zij zag haar poging net naast gaan toegekend. Eén van deze vrije trappen werd vanaf en op de paal eindigen. Focus’07 kon nog één 20 meter genomen en leek in het doel te keer scoren uit een kort genomen corner. De verdwijnen, maar Nienke kon nog met haar eindstand 2-5, waardoor de MB1 nu in de top 3 vingertoppen de bal over het doel tikken. De staat. meiden van de MB1 bleven voetballen waardoor het mogelijk was dat Loubna een voorzet aan Saskia Kinnegin-van Tessel Sanne kon geven. Helaas sprong er net op een tijd

Column

Het verloren schaap En nu dan de moraal van het verhaal. Sommigen van u hoor ik denken: he, waar heb ik Met schapen, u bent natuurlijk ook niet gek, dat meer gehoord? Het verloren schaap. worden mensen bedoeld. Vandaar gelijkenis. Stel Eigenlijk is het een verhaal met die titel. Een je voor: de baas is ineens vertrokken, de bijzonder verhaal: een gelijkenis. Hoe ik erop belangrijkste speler is geblesseerd, de trainer is kom? ontslagen. Wat dan? Niet bij de pakken Op zaterdagavond hebben we in De Roef een goed neerzitten! Geen paniek! zou mijn schoonmoeder uur met oudere mensen. We zingen een lied en zeggen : Zoek een oplossing. Ga aan de slag. Ga vertellen een verhaal. En de bedoeling van een en niet zitten mekkeren (’t geluid van een geit, ander is dat je er de week of in ieder geval een trouwens) maar doe wat! deel van die week weer goed mee door komt. Het Enfin, dat deden de schapen; ze staken de kont bij moet je weer energie geven. elkaar (dat is een verschil met echte mensen, die Enfin, dit keer was het verloren schaap aan de steken de koppen bij elkaar). Ze staken de kont beurt, een gelijkenis uit het evangelie van Lucas. bij elkaar en richtten hun blik naar buiten. En Een prachtig verhaal. neem van mij aan dat geen wolf het ook maar in Het ging erom dat er een herder ’s avonds zijn zijn domme kop haalt om erg dichtbij te komen. schapen telde na een dag lang op het veld geweest Je zal toch tegen 200 schapenkoppen aan moeten te zijn. Zijn we allemaal compleet? Dan kan het kijken. Nee, dan ga je als wolf voor een keer langs hek dicht. de Febo en laat de kudde met rust. Fantastisch Oei, na telling bleek dat er 1 schaap ontbrak. Wat zo’n verhaal. En als de herder weer terug is, nu te doen? kunnen zij hun nachtrust inhalen. Eind goed, al Wel de herder trok het hek dicht en ging op pad goed. We drinken een kop koffie en het weekend om dat ene schaap te zoeken. En daarmee, en dat kan beginnen. is het bijzondere van dit verhaal, liet hij die De lezer begrijpt natuurlijk andere 99 aan hun lot over. Met alle risico’s van allang dat deze gelijkenis dien. alles met het dagelijks Ik kan er kort over zijn: na lang zoeken ontdekte leven te maken heeft. Dus de herder het schaap dat zich van geen kwaad ook met voetbal. Voetbal is bewust was overigens, en bracht het weer terug een teamsport en iedereen bij de kudde. Zo eindigde de dag op een moet weten dat de sprookjes-achtige manier. optelsom van alle leden veel meer is dan de som alleen.

V.V. De Meern - 9 - WedstrijdKrant Column (vervolg)

Het is een gigantische kracht, maar dan moet En ik geloof zelfs dat de trainer bij wijze van iedereen meedoen. Als 1 schaap zich omdraait is spreken op zondag ergens op ziekenbezoek kan ‘ie de klos. Ik moest aan deze gelijkenis denken na terwijl het team de tegenstander overrompelt. de wedstrijd van Zondag 1 tegen OFC. Je merkt We gaan het zien. Voor je het weet hebben ze dit dat je als team kracht uitstraalt als je allemaal verhaal in Watergraafsmeer ook gelezen en dan dezelfde doel nastreeft. En iedereen de gemaakte ben je evenver. Maar de kans is groot dat ze deze afspraken nakomt. Dat bleek wel in gelijkenis niet kennen. Leidschendam en op sommige momenten tegen OFC. Van 0-2 naar 3-2! Ik geloof in gelijkenissen. Cees Verweij

Zaterdag afdeling

Programma De Meern – Delta Sports 2 – 1 (1– 0) 14:30 FC Aalsmeer 1 - De Meern 1 Na de uitnederlaag bij Scherpenzeel was iedereen

11:30 IJFC 2 - De Meern 2 benieuwd of De Meern zich tegen Delta Sports

- De Meern 3 vrij zou herpakken. Bij Delta Sports was de rentree

14:35 De Meern 4 - Kockengen 2 van aanvoerder Bas Geurts na lang blessureleed

12:40 De Meern 5 - Geinoord 3 erg belangrijk. Hij speelde een verdienstelijke

14:25 De Meern 6 - Geinoord 5 wedstrijd tegen De Meern en werd in de 70e

12:40 De Meern 7 - DHSC 9 minuut gewisseld. De eerste helft waren de beide

15:00 DEV Doorn 3 - De Meern 8 teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar de betere

kansen waren voor Delta Sports. De beste kans Programma zaterdag 1 poule voor onze gasten was in de 41e minuut toen Dave 14:00 De Bilt 1 - Benschop 1 Pieterse met zijn inzet de lat raakte en rebound

14:00 DHSC 1 - Nieuwland 1 voor een leeg doel door Casper Verboon werd

14:30 Scherpenzeel 1 - De Vecht 1 naast gekopt. Een minuut later was het voor De

14:30 FC Aalsmeer 1 - De Meern 1 Meern wel raak toen Saul van de Vegt op links het

14:30 Zevenhoven 1 - Renswoude 1 strafschopgebied binnen trok en een prima

15:00 Delta Sports 1 - Valleivogels 1 voorzet gaf op de vrijstaande Jerryl Smeenk, die

15:00 TOV 1 - Almere 1 de bal onberispelijk binnen schoot. Daarna kreeg

Tom Gentenaar na een voorzet vanaf rechts door Stand zaterdag 1 (2e klasse B) Dennis Boeijen ook nog een goede kans op de 2-0 maar hij schoot net naast. De 2e helft kwam Delta 1. De Meern 1 5 12 +7 Sports goed uit de kleedkamer en zette De Meern 2. Almere 1 5 10 +9 gelijk onder druk. De beste kans was voor Casper 3. Scherpenzeel 1 5 10 -1 Verboon die alleen op Taner mocht afgaan maar 4. De Bilt 1 4 9 +6 hij schoot, gelukkig voor De Meern, wild over. 5. Valleivogels 1 5 8 +2 Aan de andere kant kreeg Jerryl een prima 6. Renswoude 1 5 7 +3 schietkans maar ook zijn schot ging over. 7. FC Aalsmeer 1 5 7 -1 Eigenlijk kon De Meern in de hele 2e helft weinig 8. Nieuwland 1 5 7 -4 potten breken tegen het verzorgde spel van onze 9. DHSC 1 5 6 0 gasten en werden veel duels in de aanval en op 10. Benschop 1 5 5 -2 het middenveld verloren. Duidelijk is wel dat 11. Delta Sports 1 5 4 -2 Delta Sports moeite heeft met scoren, want een 12. Zevenhoven 1 4 3 -10 aantal aardige mogelijkheden lieten zij, mede 13. TOV 1 5 3 -2 dankzij prima keeperswerk van Taner, onbenut. 14. De Vecht 1 5 3 -5 De Meern deed dat stukken beter want een vrije

trap in de 79e minuut werd slim naar de totaal vrijstaande Jerryl gespeeld, die hard en hoog de bal in het doel schoot.

V.V. De Meern - 11 - WedstrijdKrant Zaterdagafdeling (vervolg)

Met deze 2-0 kon De Meern op de 3e De wedstrijd van vandaag thuisoverwinning afgaan. Toch bleef Delta Sports Aalsmeer is voor Zaterdag 1 een onbekende aanvallen en in de 89e minuut werd het alsnog 2- tegenstander. Het is een fusieclub tussen RKAV 1 door Tamar Ugur. In de 6 minuten blessuretijd en VV Aalsmeer en speelt tijdelijk nog op 2 daarna kon De Meern echter standhouden en zo sportcomplexen. De wedstrijd van vandaag wordt sleepten we met enig geluk weer de volle 3 gespeeld op het sportpark Hornmeer aan De Dreef punten binnen. 1 in Aalsmeer. Het team heeft 7 punten en verloor afgelopen weekend uit bij Valleivogels. De 2 Opstelling: Taner Memilli, Denny Berkouwer, gespeelde thuiswedstrijden leverden een 1-0 winst Roel van Wiggen, Sjors Smeulders, Saul vd Vegt, op tegen Renswoude en een 4-5 verlies tegen Thomas Siepman, Dennis Boeijen, Brian Kuus, Benschop. Veel succes mannen. Jerryl Smeenk, Tom Gentenaar, Kai de Bruin. Wisselspelers: Sander van der Woude (50e Lex van der Woude minuut voor Sjors Smeulders), Eyup Osanmaz (65e minuut voor Kai de Bruin) Jesse Verheul (70e minuut voor Brian Kuus), Laurens Wolswijk, Martijn Smorenburg.

Spelregel van de Week

De aanvoerder Aanvoerders hebben niet het recht te protesteren. De aanvoerder is de vertegenwoordiger van een Het door woord of gebaar kenbaar maken het niet team richting de scheidsrechter. De aanvoerder is met een beslissing van de scheidsrechter eens te onder andere betrokken bij de toss en de zijn wordt ook bij aanvoerders bestraft met een aanvoerder (of leider) ondertekent het gele kaart. wedstrijdformulier. De aanvoerder van het thuisteam is het eerste aanspreekpunt als de scheidsrechter maatregelen bij wanordelijkheden nodig vindt.

Bij aanvang van een wedstrijd is elk team verplicht een aanvoerder te hebben. De aanvoerder moet herkenbaar zijn door een band om de linker- of rechterbovenarm die qua kleur afwijkt van de mouw van het shirt. Als tijdens de wedstrijd de aanvoerder uitvalt is het gewenst, maar niet verplicht, dat een andere speler de rol van aanvoerder overneemt.

Alleen de aanvoerder heeft het recht de scheidsrechter, op correcte wijze, uitleg te vragen over een beslissing. Spelers hebben dit recht niet, al zullen de meeste scheidsrechters ook spelers uitleg geven om het begrip te vergroten.

V.V. De Meern - 13 - WedstrijdKrant Zondag afdeling

Programma toetrekt. Zij hanteren vrij vaak de lange bal en de 14:00 JOS/W’graafsmeer - De Meern snelheid van linksbuiten Mohamed Charif en het

11:00 VVIJ 3 - De Meern 2 mee opkomen van Pius Ikedia aan de rechterkant

11:15 Sporting 70 2 - De Meern 3 geeft voor onze beide backs de nodige problemen.

- De Meern 4 vrij De rugdekking vanuit het centrum van de

12:00 De Meern 5 - VVIJ 7 verdediging zorgt in eerste instantie voor het slot

12:00 De Meern 6 - OSM 75 2 op de deur, waardoor echte kansen voorlopig

12:00 De Meern 7 - JSV 4 uitblijven.

14:00 VEP VR1 - De Meern VR1

Maar OFC voert de druk verder op en De Meern Programma zondag 1 poule moet het hebben van een enkele counter, waar de OFC verdediging vooralsnog niet van onder de 13:00 Leonidas -SDO indruk raakt. De eerste kansjes zijn voor de 14:00 JOS/W’graafsmeer -De Meern “bonkige” spits van OFC. Gelukkig staat het 14:00 EDO hfc -DHC vizier bij hem nog niet op scherp, schiet hij 14:00 Westlandia -ADO ’20 rakelings over de kruising en wanneer hij even 14:00 SV Nieuw Utrecht -Nieuwerkerk later alleen op keeper André Nell afgaat moet hij 14:30 OFC -Quick in hem zijn meerdere erkennen. 14:30 RKAVV -De Dijk

Stand zondag 1 (Hoofdklasse A) In de 20e minuut komt OFC toch op voorsprong. Slecht opruimen in de defensie van De Meern en 1. Westlandia 5 15 +9 profiterend van een ongelukkige kluts brengt Pius 2. De Dijk 5 12 +11 Ikedia alleen voor de keeper en deze keer heeft 3. DHC 5 11 +3 André het nakijken: 0-1. 4. JOS/W’graafsmeer 5 10 +4

5. OFC 5 10 0 De Meern heeft pech wanneer de scheidsrechter 6. ADO ’20 5 7 +3 geen voordeelregel toepast wanneer Eddy Vorm 7. De Meern 5 7 0 de diepte wordt ingestuurd na een slimme pass 8. Quick 5 7 -1 van Gökhan Yasar. Het excuus van de 9. RKAVV 5 7 -1 scheidsrechter volgt, maar deze reële kans gaat 10. SDO 5 5 0 hiermee toch teniet. Pech wanneer bij een 11. EDO hfc 5 4 -3 ongevaarlijke voorzet vanaf links Joris van 12. SV Nieuw Utrecht 5 3 -6 Rooijen in de fout gaat, hij de bal compleet 13. Nieuwerkerk 5 1 -10 verkeerd raakt en op ongelukkige wijze zijn eigen 14. Leonidas 5 0 -9 keeper passeert. OFC komt op deze manier wel heel gemakkelijk aan een 0-2 voorsprong. De Meern – OFC 3-4 Na het laatste fluitsignaal van de niet erg sterk opererende scheidsrechter staat bij de overgebleven tien spelers van VV De Meern verbijstering en ongeloof in de ogen af te lezen. In de slotfase wordt namelijk een zekere overwinning uit handen gegeven, terwijl De Meern zichzelf juist zo knap van een 0-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong heeft getild.

Bij De Meern een kleine aanpassing in de opstelling. Abdelmajid Himi is de vervanger van de geblesseerde Achmed Ahahaoui. Joris van Rooijen André Nell

In het begin van de wedstrijd zien we hoe het fysiek zeer sterke OFC het initiatief naar zich

V.V. De Meern - 15 - WedstrijdKrant Zondagafdeling (vervolg)

Dion Gerritsen forceert, na een prachtige Zinhagel terecht met een tweede gele kaart van passeerbeweging, een corner en dan lacht het het veld gestuurd wordt, is de inleiding tot een geluk De Meern toe. Eddy Vorm kopt de bal op knotsgek einde van de wedstrijd. doel maar met medewerking van een OFC verdediger wordt de bal van richting verandert en OFC hanteert begrijpelijkerwijs alleen nog maar is het uit het niets plotselingt 1-2. Vanaf dat de lange bal en brengt daarmee de verdediging moment weet De Meern OFC tot aan de rust van De Meern in verlegenheid. Rob Zomer brengt onder druk te houden, maar echte kansen levert Sander Keller voor Abdelmaijd Himi en probeert het niet meer op. daarmee iets meer rust in de gelederen te creëren. En dan slaat het noodlot toe. Allereerst krijgen Na rust is het Gökhan Yasar die zichzelf weer eens we, na een overtreding van André, een penalty in de schijnwerpers zet, passeert wel heel tegen waardoor Marijn Sterk de 3-3 op het gemakkelijk zijn opponent en laat met zijn schot scorebord brengt. Na de penalty vraagt en krijgt de keeper kansloos: 2-2. Na een pass van Bobby Irak Asad rood na een slaande beweging naar de wordt Gökhan, dik in het strafschopgebied, tegenstander, toen hij de bal niet snel genoeg onderuit geschoffeld. De roep om een penalty is losliet. En als klap op de vuurpijl krijgen we in de luid, maar de scheidsrechter wil hier niets van laatste minuut, door een goal van Marouane weten. De aansluitende vrije trap van Eddy gaat Bensabouh, de 3-4 om ons oren. maar rakelings naast. Even later herhaalt de geschiedenis zich, maar nu speelt de bijna exacte Zwaar teleurgesteld verlaten de Merenezen het kopie zich af in het Meernse strafschopgebied. veld in de wetenschap dat deze wedstrijd, middels Ook hier geeft de scheidsrechter geen penalty en een knap herstel na de 0-2 achterstand, onnodig eindigt de vrije trap ook op een haar na aan de wordt verloren. verkeerde kant van de paal. Ad de Lange De werklust van Eddy zorgt voor een corner vanaf links. Bij de tweede paal kopt Bobby Verweij de De Meern: André Nell, Erwin van der Klis, Irak bal naar de vrijstaande Eddy. Ook nu behoudt hij Asad, Joris van Rooijen, Sven van Doorn, het overzicht en kopt de bal in de vrije hoek; 3-2. Redouan El Yakoubi, Abdelmajid Himi, (74. De overwinning lijkt een feit. Een vervelende Sander Keller), Bob Verweij, Dion Gerritsen (81. overtreding op Dion Gerritsen, waardoor Frankie Miquel Ballo), Gökhan Yasar en Eddy Vorm.