Esports | | Actualitzat el 12/11/2020 a les 22:45 EL BAXI Manresa lluita com sempre però no pot amb el Tenerife (80-88) Els bagencs arriben al tram final amb opcions però acaben sucumbint

Seth Hinrichs ha estat un dels destacats del BAXI Manresa | J. Alberch Una contundent esmaixada de feia presagiar una clara derrota del BAXI Manresa davant l'Iberostar Tenerife. Aquest argument es reforçava amb el 10-24 que reflectia el marcador quan es duien set minuts de joc. Però tot això no té cap mena de valor quan el davant hi ha l'actual conjunt bagenc. Pedro Martínez ha mogut peces. El bon rendiment d'homes sortits de la banqueta com Dani Pérez i Scot Eatherton han aconseguit igualar el partit a base de tenacitat. L'empat a 44 que hi havia al descans ho deixava tot obert per a una segona part que ha estat igualada molts minuts. Al tram final, els tinerfenys han tret novament la seva qualitat i han aconseguit limitar l'atac del BAXI Manresa. Els manresans no han abaixat els braços en cap moment. Suficient per oferir una bona imatge però no per sumar la setena victòria de la temporada.

Jonathan Tabu, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Martynas Sajus han format el cinc titular del BAXI Manresa. Al cantó de l'Iberostar Tenerife han començat , , Tyler Cavanaugh, Aaron Doonerkamp i Giorgi Shermadini. Els visitants han començat marcant distàncies amb un 0-5 inicial. Sajus i Vaulet sumaven els punts del BAXI Manresa. Quatre punts que eren insuficients per inquietar l'Iberostar Tenerife. Sustentats en atac per un immens Shermadini i una defensa que provocava moltes pèrdues al cantó manresà han obert ràpidament forat (4-12, minut 3). Pedro Martínez no trigaria a demanar el seu primer mort i moure la banqueta. Dani Pérez i Makay Mason han entrat a pista sense que la inèrcia del partit canviés de forma immediata. Els tinerfenys han arribat a gaudir de 14 punts al seu favor (10-24, minut 7). Fins que Pérez ha començat a repartir joc i anotar amb continuïtat. Mica en mica, el BAXI Manresa https://www.naciodigital.cat/manresa/noticia/94145/baxi-manresa-lluita-sempre-pero-no-pot-amb-tenerife-80-88 Pagina 1 de 2 retallava distància. En arribar al final del primer quart el partit estava totalment obert (23-29).

Eatherton i Hinrichs s'han sumat a l'atac manresà. L'Iberostar Tenerife rebatia amb dos triples seguits. El BAXI Manresa no es deixava intimidar i ajustava la seva defensa. El resultat han estat que els forasters han errat els seus dos triples següents. En canvi, els bagencs no han errat els seus atacs i empataven a 35 (minut 14). Començava un nou partit de 26 minuts on els de prenien novament la iniciativa. Shermadini tornava a la pista. El gegant georgià tornava a marcar diferències. Menors en aquest tram. Pérez tornava a ser vital. Un triple del base empata a 44 ja al darrer minut de la primera part. Rafa Martínez ha tingut la jugada per posar el seu equip al capdavant per primer cop. El de Santpedor ha errat. Quedaven 2,4 segons. Vidorreta ha tret la seva pissarra sense que acabés tenint transcendència. Començava un altre partit. De 20 minuts.

La segona part ha començat com la primera. Amb cistella de Shermadini. La continuació ha estat ben diferent. Hinrichs empatava. I Vaulet donava el primer avantatge pel BAXI Manresa (48-46, minut 22). La distància era curta però la dinàmica era molt diferent a la primera part. En una acció en què Shermadini ha fet cistella aquest queia malament i marxava a la banqueta visiblement adolorit. Sense el pivot georgià ha entrat a pista. L'Iberostar Tenerife ha gestionat bé la situació i s'ha avançat de nou (59-65, minut 28). De cap manera, ha estat un cop dur per al BAXI Manresa. Un parcial de 7-0 els posava novament per davant a manca de 26 segons per acabar el tercer període. Shermadini tornava recuperat per afrontar aquests instants. La pilota ha arribat al pivot en una posició còmode. Però ha errat. Quedava un partit de 10 minuts, Amb mínim avantatge local (66-65).

Mason igualava la màxima renda manresana només començar el quart definitiu. L'Iberostar Tenerife ha respost amb un parcial de 0-8 que obligava als bagencs a una nova reacció. Els manresans trenaven bones jugades però el cèrcol escopia la pilota. A l'altre cantó, els canaris estaven més encertats i obrien una perillosa escletxa quan el partit s'anava acostant a la seva fi (71-79, minut 34). Al BAXI Manresa ja li costava molt anotar. En una contra, Hinrichs no podia atrapar la pilota i impactava contra un càmera. Sense danys físics per ningú. Era la darrera oportunitat dels locals per reenganxar-se al partit. Els darrers intents dels de Pedro Martínez ja no han pogut canviat el signe de partit malgrat intentar-ho fins al final, 80-88 amb una imatge més que digne.

[noticia]94153[/noticia] Incidències: Carlos Cortés, Arnau Padrós i Fabio Fernández Esteban han estat els àrbitres del partit. Lazar Mutic ha entrat a la convocatòria enlloc d'Eulis Báez. Guillem Jou ha participat a la roda d'escalfament.