2010 | vecka 35 | nummer 29 | alekuriren SPORT 27 FOTBOLL

Division 3 NV Götaland Ahlafors – Mellerud 2-3 (0-1) Mål AIF: Gustav Vegelius 2. Matchens kurrar: Peter Antonsson 3, Markus Hansson 2, Jonathan Henriksson 1.

Lilla Edet – Vänersborg 2-1 (2-0) Mål LEIF: Marcus Tersing, Jesper Älvenholm. Warta 18 +17 39 Väster 18 +28 38 Skoftebyn 18 +18 38 Lilla Edet 18 +8 31 Mellerud 18 +1 28 IFK 18 +7 27 IFK Trollhättan 18 -4 25 Vänersborgs IF 18 -10 19 Ahlafors IF 18 -4 16 Kärra/Klareberg 18 -18 16 Viken 18 -14 14 Åsebro 18 -29 13

Division 4 Västergötland V Upphärad – Lödöse/Nygård 0-1 Mål: Michael Mellqvist.

Division 5Västergötland västra Skepplanda – Spark 10-0 (4-0) Mål SBTK: Christian Rönkkö 3, Linus Carlsson 2, Svante Larson, Jonathan Westlund, Johan Andersson, Mikael Maliniemi och Johan Lorentsson 1 vardera. Matchens kurrar: Christian Rönkkö 3, Jonathan Westlund 2, Johan Andersson 1.

Division 6 D Göteborg Nol – Nödinge 0-6 Mål NSK: Martin Johansson 2, Jethro Jackson, Amir Salihovic, Vladan Jovanovic, Robin Kandemalm. Matchens kurrar NIK: Martin Eriks- Ett av många duktiga nyförvärv, Erik Olovsson, i full fart genom Gaisförsvaret. Magnus Muhrén (infälld) tillhörde ändå de nyförvärv som glänste mest i son 3 Anders Brandt 2, Mikael Svenska cupen, tråkigt nog valde han Gais som adress. Samuelsson 1. NSK: Johan Ekström 3, Rasmus Ekström 2, Jethro Jackson 1.

Komarken - Älvängen 1-1 (1-1) Snabbt uttåg ur Svenska Cupen Mål ÄIK: Per Ingvarsson. Matchens kurrar: Per Ingvarsson 3, – Magnus Muhrén kan bli ett spöke för Ale-Surte i vinter Markus Hedberg 2, Jonas Rhodén 1. BOHUS. Division 7 D Göteborg Två uddamåls- på egen hand till 2-3 genom Målet betydde 5-6 och punk- spelade på söndagen oav- förluster, men gott om FOTOGRAF Säve – Surte 4-3 (2-3) en elegant enhandsdribb- terade dessvärre matchen. gjort. Båda lagen var redan Mål SIS: Henrik Jonsson, Sefedin positiva tendenser. Allan Karlsson ling. Plötsligt var Ale-Surte – Utvisningen vi får för klara för avancemang. Ale- [email protected] Harbas, Daniel Sidji. Så kan Ale-Surte tillbaka i matchen och innan ett felaktigt byte fem minu- Surtes nästa träningsmatch sammanfatta helgens pausvilan hann Vildkatterna ter före slutet blir dessvärre är mot Gripen, torsdag 9 TEXT Division 6 Alingsås deltagande i Svenska också kvittera genom Lasse matchavgörande. Det är hårt september. Per-Anders Klöversjö Långared – FC Ale 3-4 (1-2) Cupen som avgjordes i Karlsson, även denna gång i dömt av domaren. Gais hade [email protected] Mål Ale: Tobias Bergqvist 2, Rasmus Ale Arena. samband med hörna. en likadan förseelse i första Johansson 2. Gais och IFK Kungälv – Killarna visar en härlig halvlek och då nöjde han sig avancerade båda vidare moral när de kämpar sig till- med att ge dem en varning, Division 2 N Götaland, damer till andra omgången. baka i matchen. Förutom de muttrar Peter Rönnqvist. Skepplanda – Stångenäs 2-1 (0-1) första tjugo minuterna tycker Mål SBTK: Sandra Alvenby, självmål. jag att vi gör det riktigt bra, Inte samma energi Noldagen Matchens kurrar: Jonna Johans- Ale-Surtes två första matcher säger årsfärske tränaren Mot IFK Kungälv i lörda- lördag 4 september son 3, Madeleine Larsson 2, Erika med lite nerv i blev resultat- Peter Rönnqvist. gens middagsmatch var det Andersson 1. mässigt ingen större fram- inte riktigt samma energi i kl 10.00 - 15.00 på Nolängen gång. Det kunde det däre- En bra kamp Ale Arenas stolta represen- Division 3 Västergötland S mot ha blivit med en gnutta En kvart in i andra halvlek tationslag. Kexlaget anförda Sollebrunn – Lödöse/Nygård 6-0 tur. I fredagsmatchen mot utnyttjade hemmalaget på av tidigare surtetalangen, Gais rivstartade gästerna och nytt en hörna. Johan Malm- Mikael Lindberg, hade Det blir fotboll Division 4 A Göteborg hade redan efter tjugo minu- qvist sköt distinkt in led- greppet från början och Ale- Kärra – Ahlafors 4-0 (1-0) ter skaffat sig en tremålsled- ningsmålet. Gais kvitterade, Surte var aldrig riktigt nära. hela dagen! ning. Tidernas grönsvarta men fick ganska snabbt se Peter Rönnqvist kan dock värvning, den forne skytte- Ale-Surtes nyförvärv Erik glädja sig åt att Lasse Karls- Knattecup på 5-manna planen! BANDY kungen Magnus Muhrén, Olovsson skjuta in sitt första son inlett säsongen som han behövde bara tolv minuter och lagets tredje hörnmål. slutade den förra – med ett Boulebanan är öppen! Svenska Cupen på sig för att visa sitt värde. – Det är en bra kamp sylvasst målskytte, men det Ale-Surte – Gais 5-6 (3-3) Ett skickligt genombrott mellan två fanns fler som Cafeterian serverar kaffe, läsk, Mål Ale-Surte: Lasse Karlsson 2, BANDY tvingade hemmaförsvaret duktiga lag. imponerade. kakor och godis... Fredrik Rexin, Johan Malmqvist och att ta till oschysta medel för Vi skapar – Markus Svenska cupen Erik Olovsson 1 vardera. att avvärja, men domaren mängder av Hillukkala Ale-Surte – Gais 5-6 …på grillen grillar vi korv pekade helt korrekt på straff- chanser och och Martin Ale-Surte – IFK Kungälv 4-5 (2-3) Ale-Surte – IFK Kungälv 3-4 punkten som Erik Claesson hade vi haft Östling slet och hamburgare! Mål Ale-Surte: Lasse Karlsson 2, förvaltade utan anmärk- normal utdel- föredömligt. Johan Malmqvist och Adam Rohr 1 ning. Fyra minuter senare ning hade vi Totalt sett gör vardera. var Muhrén fri igen och vunnit, menar Peter Rönn- vi en gedigen insats i cupen. denna gång hann inget störa qvist. Truppen ser bra ut och Vi hälsar alla IFK Kungälv – Gais 3-3 honom, 0-2. Det blev också Tre olycksminuter i slutet skulle säkert kunna hävda välkomna till IFK Kungälv och Gais vidare till 0-3 innan matchen bytte satte käppar i hjulet för Ale- sig i Elitserien mot de sämre andra omgången i Svenska cupen. karaktär. Surtes segerdans. Magnus lagen. Det här är helt klart Nolängen! Lasse Karlsson dund- Muhrén tog vara på en hörna utvecklingsbart, menar Peter rade in en hörna till 1-3, och Martin Larsson fick sin Rönnqvist. Fredrik Rexin reducerade chans i 87:e spelminuten. IFK Kungälv och Gais