V.V. De Meern - weekeinde 2 / 3 april 2016

Van de redactie De wedstrijd tegen SDO begint om 14.00 uur en Na een paasweekend met weinig voetbal kunnen wordt gespeeld op het sportpark de Kuil aan de we in het eerste weekend van april weer genieten Abr. Kuyperlaan in Bussum. van een vol programma. In het weekend voor de Zaterdag 1 speelt uit tegen koploper FC de Bilt, die Pasen deden zowel Zondag 1 als Zaterdag 1 goede overigens 2 weken geleden tegen rode zaken. Zondag 1 won met maar liefst 6-0 van EDO lantaarndrager De Vecht niet verder kwamen dan hfc. De wijze waarop geeft weer wat vertrouwen een 3-3 gelijkspel. voor het restant van de competitie. De A1 ontvangt thuis RKAV Volendam en het zou Zaterdag 1 wist ook eindelijk weer eens te winnen. mooi zijn als ze er in slagen de 3 punten te Zevenhoven werd thuis nipt maar wel verdiend pakken. Met nog 5 wedstrijden te gaan en een 10e met 2-1 verslagen. plek met 6 punten achterstand op nr. 9 Hollandia, Bij de jeugd kon de A1 uit bij Elinkwijk geen is dit misschien wel de laatste kans om de overwinning in de wacht slepen; de wedstrijd ging nacompetitie te ontlopen. De B1 speelt thuis tegen helaas met 4-2 verloren. De B1 verloor met 2-1 bij OJC Rosmalen. Bij een overwinning is er nog de Dijk en de C1 kwam thuis tekort tegen steeds kans op de 3e periode. De C1 kan in een Alexandria; het werd 2-5. De topper van de D1 rechtstreeks duel met TSC bij een overwinning tegen Jonathan eindigde onbeslist in 0-0 en beide goede zakendoen en een definitief gat slaan met de teams zijn volop in de race voor het onderste plekken voor nacompetitie. De D1 staat kampioenschap. Dat geldt ook voor de A2, die de op de 2e plek en gaat natuurlijk voor het derby uit tegen concurrent PVCV met 1-3 wonnen kampioenschap. Zij spelen thuis de lastige en nu ruim op kop gaan in de 2e klasse. Bij de wedstrijd tegen de nr. 3 Buitenboys. meisjes won de MA1 knap met 4-3 van DOVO. De MA1 staat in de voorjaarscompetitie 1e klasse op een 3e plek met 2 punten minder dan de Er is dit weekend voor Zondag 1 weer een hele koploper, maar wel met 1 wedstrijd minder belangrijke wedstrijd te spelen. De ploeg van Rob gespeeld. Zij spelen een uitwedstrijd tegen DSS uit Zomer is zeker nog niet veilig weg van de onderste Haarlem. plekken. Dat geldt ook voor tegenstander SDO uit Bussum, die overigens de vorige wedstrijd met 1-2 We wensen alle teams veel succes! van DHC verloren. Redactie: [email protected]

Jeugd afdeling

Stand MA1 (1e klasse 1) Na een goede individuele actie van hun 1. Waterwijk MA1 5 12 +17 linksbuiten kwam zij vrij voor Amy en scoorde de

2. DOVO MA1 5 12 +10 1-1. Na 10 min was het dus weer gelijk en konden

3. De Meern MA1 4 10 +6 wij opnieuw beginnen.

4. Pancratius MA1 4 6 +2

5. Hoogland MA1 5 5 -8 Er werd tactisch even een omzetting gedaan en

6. Spakenburg MA1 5 4 -17 daardoor kregen wij meer grip op het middenveld,

7. SCH’44 MA1 6 4 -5 waardoor wij minder onder druk kwamen te

8. DSS MA1 6 3 -5 staan. DOVO probeerde voetballend via het

middenveld hun spitsen in stelling te brengen en dat lukte regelmatig, hier ging iedere keer wel dreiging van uit dus onze verdedigers hadden geen makkelijke ochtend. Gelukkig werd er alert gereageerd op iedere situatie en kon veel dus onschadelijk gemaakt worden. Wij speelden veel de lange bal, omdat wij met Tanisha en Sam veel snelheid voorin hadden en hierdoor werden ook wij een aantal keren gevaarlijk. De wedstrijd ging in een hoog tempo op en neer, maar gescoord werd er nog niet. Ongeveer een minuut of tien voor rust kwamen wij op 2-1 door Tanisha, die na een mooie steekpass de bal rustig langs de keeper schoof. Met deze stand gingen wij ook de rust in. De Meern MA1 - DOVO MA1 4-3 De eerste helft werd geëvalueerd en er werden wat Na de mooie overwinning van vorige week wilden verbeterpunten aangegeven. Met deze opdrachten wij dit vandaag een goed vervolg geven. Maar en de voorsprong werd vol goegde moed onze tegenstander van vandaag was zeker geen begonnen aan de 2e helft. Maar net zoals wij hun makkelijke. Beide ploegen speelden vorig seizoen verrasten bij het begin was het nu andersom. Wij al tegen elkaar voor de beker en toen was DOVO waren niet alert genoeg en hun rechtsbuiten de winnaar. De kwaliteiten van hun waren maakte een goede actie gaf de bal voor en deze bekend, dus er moest echt gestreden worden om kon worden binnen getikt 2-2. Wederom opnieuw de punten. Wij misten vandaag alleen Sylke beginnen. Wij hadden wat opstart problemen, vanwege een hersenschudding, die zij opliep na maar iedereen bleef keihard werken en strijden een vervelende val vorige week in de wedstrijd voor elke bal. Gelukkig werd in balbezit wel meer tegen Hoogland. gevoetbald, waardoor wij de bal langer in ploeg

konden houden. Na een kwartiertje werd Sam op Iedereen kwam rustig de kleedkamer binnen rechts diep gestuurd en met mooie lage voorzet lopen want het was nog best vroeg. In de vond zij de meegelopen Tilana, die de 3-2 bespreking werd uitgelegd wat de speelwijze van binnentikte. Ook nu bleef het spel op en neer vandaag zou worden en welke taken iedereen had. gaan en DOVO bleef zeker erg gevaarlijk met veel Hierna werd begonnen aan de warming-up en we variatie in hun spel. In deze fase konden wij de kozen ervoor om op het veld te blijven. Meteen na wedstrijd naar ons toe trekken met een aantal de aftrap werd de bal diep gespeeld op Sam die gaf kansen, maar in de afronding hadden wij geen de bal aan de mee opgekomen Chloë en zij geluk. In de 75e minuut kwamen zij op 3-3 nadat maakte met een fantastisch afstandschot de 1-0. wij aanvallend balverlies leden en in de Lekkerder konden wij de wedstrijd niet beginnen, omschakeling niet goed stonden. Met nog een maar achterover hangen konden wij zeker niet. kwartier op de klok kon het echt nog alle kanten DOVO drong aan en wij moesten wat terug. Al op en was het zeker spannend hoe dit zou snel schoven zij iemand extra door naar het aflopen. Onze organisatie stond verder goed en middenveld, hier hadden wij het even moeilijk echt grote kansen gaven wij niet meer weg, maar mee en kregen er geen grip op. ook zij gaven bijna niks meer weg.

V.V. De Meern - 3 - WedstrijdKrant Jeugd afdeling (vervolg)

Tot een paar minuten voor tijd bij hun slecht Het was een hele mooie en spannende wedstrijd werd uitverdedigd, toen kwam de bal bij Tilana, met 2 ploegen die echt aan elkaar gewaagd zijn en die in de 16m wegdraaide bij haar tegenstander en wij dit keer aan de goede kant van de streep staan. de 4-3 binnenschoof. Wat een blijdschap bij Meiden jullie hebben vandaag gestreden voor wat speelsters, supporters en ouders. Zou het dan toch jullie waard waren en als team heel goed en gaan lukken?. DOVO zette nog een keer aan voor gedisciplineerd gespeeld en alles gedaan voor het een slot offensief en ging 1 op 1 spelen achterin. teambelang!!. Mede hierdoor hebben wij 3 punten Makkelijk hadden wij het niet en mooi hoefde het gehaald. Wij als leiding zijn dan ook zeer ook niet meer: het ging erom de overwinning tevreden met deze prestatie, laten wij proberen binnen te halen. Wel kreeg Charlotte nog een deze lijn door te zetten de komende weken. mooie kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar haar schot ging over. Kort hierna floot de Joeri Schilderinck scheidsrechter af en was er opluchting bij iedereen.

Jeugdafdeling (vervolg)

Stand MB1 (1e klasse 5) kwaliteit, maar als je kan voetballen moet hier 1. De Meern MB1 7 16 +11 ook op lukken. Deze wedstrijd werd gefloten door

2. CSW MB1 5 9 +5 een bekende Nederlander: Leopold Witte (Evert

3. WV-HEDW MB1 6 9 0 Lodewijkx uit Gooische Vrouwen). Zijn dochter

4. Graveland ’s MB1 6 8 +1 speelt in het team van de tegenstander.

5. SDO MB1 4 7 +1 Meteen na de aftrap werd er druk gezet en was de

6. Waterwijk MB2 6 0 -18 eerste kans voor Julia, die met een afstandsschot

richting het doel schoot. Helaas belandde de bal in zijnet. WV-HEDW drong aan en onze verdediging moest terug. Er kon echter wel op ons doel worden geschoten, maar Nienke bracht redding. Vervolgens kreeg de tegenstander een corner, die goed werd genomen. Bijna werd er een eigen doelpunt gescoord, maar de bal ging naast dus wederom een tegen-corner. Ook deze werd goed genomen, maar vervolgens goed weggewerkt door Mila. De Meern bleef druk zetten waardoor Suzanne een aantal meters kon pakken en zelfs op MB1 geen fan meer van Gooische Vrouwen het doel van de tegenstander mocht schieten. Helaas werd haar schot gehouden door de Na de mooie overwinning van 12 maart keepster. De wedstrijd ging in een redelijk tempo jongstleden, stond er zaterdag 19 maart wederom op en neer, maar gescoord werd er nog niet. Dan een belangrijke wedstrijd op het programma en kon Dominique de voorsprong maken, maar haar wel uit tegen WV-HEDW MB1. Wij misten Sanae, schot kwam op de paal. Sanne nam daarna een bal zij had zich ziek afgemeld. vanuit de lucht aan en stuurde Daisy weg. Zij kwam 1-op-1 met de keepster te staan, maar Bij aankomst in Amsterdam bleek het vinden van vergeet een hoekje te kiezen, dus de bal is voor de een parkeerplaatsje niet voor iedereen even keepster. Onze meiden speelden nu voornamelijk makkelijk. Gelukkig waren we op tijd vertrokken, op de helft van de tegenstander en dit resulteerde dus was er na het omkleden en het bekendmaken al snel in een goede voorzet van Bibia aan Sanne, van de opstelling nog tijd voor de warming-up. die zowel aanvallend als verdedigend veel meters Het speelveld was helaas van zeer slechte maakte.

V.V. De Meern - 5 - WedstrijdKrant Jeugd afdeling (vervolg)

Sanne kon schieten, maar de bal kwam in het Ook onze meiden hadden een penalty moeten zijnet. Helaas zakte het spel toen in. We misten krijgen, omdat er hands werd gemaakt in het aansluiting op het middenveld, waardoor de doelgebied. Ondanks dat vijf meiden van De tegenstander ruimte vond om een paar keer Meern er bovenop stonden kende de gevaarlijk op doel te schieten. Gelukkig stond de scheidrechter de penalty niet toe. De Meern ging verdediging goed en ook onze keepster wist een toen feller en gedreven spelen. Duidelijk op zoek paar reddingen te brengen. De meiden van De naar de aansluiting. Eerst werden er nog wat Meern wisten zelf wel wat kansen te creëren, maar kansen gemist, doordat Gioia overschoot en Sem deze werden naast, over of in de handen van de met een afstandsschot in de handen van de keepster gespeeld. Vervolgens schoot een keepster. Uiteindelijk was het door goed speelster van WV-HEDW hard op paal en werkte samenspel van Marit, die Sanne aanspeelde en zij Mila de bal uit de gevarenzone. Toen kreeg De gaf een voorzet aan Gioia, dat de gelijkmaker kon Meern een vrije trap. Dominique nam deze en worden gemaakt. 2-2 door Gioia. De laatste wilde de tegenstander verrassen door niet in één minuten waren spannend, zouden de meiden het keer te schieten. Dit pakte helaas niet goed uit, redden om de punt te houden of zat er nog meer waardoor de bal bij spits van de tegenstander in? WV-HEDW leek genoegen te nemen met een kwam. Deze nam een sprint richting ons doel en punt en dat bood wat ruimte voor De Meern. Met schoot net voor rust de 1-0 binnen. nog een paar minuten op de klok gaf Bibia een voorzet aan Dominique. Zij schoot vervolgens In de rust werd de 1e helft besproken en werden rustig de 2-3 in! De meiden en de toeschouwers verbeterpunten aangegeven. Met een aantal gingen uit hun dak. Nu was het zaak om de opdrachten werd begonnen aan de 2e helft. De laatste minuut geconcentreerd te blijven. En dat eerste actie was echter voor de tegenstander, die deed de MB1, dus de drie punten konden mee uit een vrije bal hard naast schoot. De Meern was naar De Meern! op zoek naar de gelijkmaker. Gioia maakte een goede actie, waardoor ze kon schieten. Helaas Saskia Kinnegin-van Tessel werd het schot gehouden door de keepster. Daarna hadden onze meiden een indirecte vrije bal moeten krijgen in het 16 meter gebied; de keepster pakte namelijk een terugspeelbal op en dat mag niet. De scheidsrechter was echter niet voor reden vatbaar dus het spel ging verder. Gelukkig viel de gelijkmaker niet veel later, doordat Dominique een afstandsschot plaatste. Deze werd door de keepster haar voet nog wel geraakt maar de bal belandde achter de doellijn; 1-1.

Hoewel de verdediging goed samenwerkte lukt het de tegenstander toch om bij ons doel te komen. Door ingrijpen van Mila werd een Foto: Peter Dekker doelpunt voorkomen, maar volgde er wel een corner voor WV-HEDW. Suzanne kon de corner in eerste instantie wegwerken, maar in tweede instantie viel toch de 2-1 en keken we weer tegen een achterstand aan. Helaas kregen we ook een penalty tegen, die hard op de lat werd geschoten, maar vervolgens vond de bal wel het doel. De grensrechter zag hier echter een buitenspeldoelpunt in, dus werd het doelpunt afgekeurd.

V.V. De Meern - 7 - WedstrijdKrant Zaterdag afdeling

Programma waarbij Jorrit Tromp, Roel van Wiggen, Nick vd 14:00 De Bilt 1 - De Meern 1 Horst en Tom Gentenaar op de op de bank

12:30 WV-HEDW 3 - De Meern 2 beginnen. Ook Saul de Vegt is i.v.m. een operatie

12:30 Loosdrecht 3 - De Meern 3 aan zijn voet niet van de partij. Joost Smeulders

14:00 De Meern 4 - DHSC 2 mag naast Denny Berkouwer in het centrum van

14:30 De Meern 5 - JSV 4 de verdediging beginnen en Erik Breedveld heeft

- De Meern 6 vrij na zijn goede invalbeurt tegen TOV ook een

12:30 De Meern 7 - JSV 9 basisplaats afgedwongen.

10:30 Geinoord 8 - De Meern 8

Zevenhoven, dat de afgelopen 2 wedstrijden had Programma zaterdag 1 poule gewonnen, begint sterk aan de wedstrijd en in de 5e minuut schiet Pieter van der Plas na een mooie 14:00 De Bilt 1 - De Meern 1 actie op rechts keihard tegen de paal. De Meern 14:30 Renswoude 1 - Valleivogels 1 speelt meer het verzorgde spel en neemt na 10 14:30 Almere 1 - Nieuwland 1 minuten spelen een voorsprong. De weer bij 14:30 Zevenhoven 1 - De Vecht 1 vlagen goed spelende Erik geeft vanaf links een 14:30 Scherpenzeel 1 - Aalsmeer 1 strakke voorzet en Thomas Siepman komt prima 15:00 TOV 1 - Benschop 1 voor zijn tegenstander en schiet de 1-0 binnen. 15:00 Delta Sports 1 - DHSC 1 Dat is een lekkere opsteker! Ondanks het betere

Stand zaterdag 1 (2e klasse B) spel van De Meern is Zevenhoven in de 21e minuut opnieuw erg gevaarlijk als Ivo van der 1. De Bilt 1 20 42 +20 Vlugt ineens alleen voor Taner Memili staat en 2. FC Aalsmeer 1 20 41 +16 onze doelman dwingt tot een puike redding. Het 3. Almere 1 20 39 +26 is verder in de eerste helft een vrij matte pot 4. Delta Sports 1 20 38 +34 voetbal. Voor de thee nog 2 kansen voor de 5. Valleivogels 1 20 33 +4 Meern. Uit een voorzet van Dennis Boeijen komt 6. De Meern 1 20 27 -1 Sjors Smeulders een teenlengte te kort om te 7. Scherpenzeel 1 20 27 -10 scoren en een vrije trap van Thomas Siepman 8. TOV 1 20 26 0 wordt door doelman Aartman over de lat getikt. 9. Renswoude 1 20 26 -8

10. Nieuwland 1 20 25 -9 In de tweede helft is in het begin hetzelfde beeld. 11. DHSC 1 20 23 -3 Uit een hoekschop krijgt Joost een vrije kopkans 12. Benschop 1 20 16 -17 maar de bal gaat over het doel. Dan komt er een 13. Zevenhoven 1 20 16 -25 mooie dieptepass op Pieter van der Plas, die alleen 14. De Vecht 1 20 13 -27 op Taner mag afgaan. Denny weet met een uiterste krachtsinspanning nog een blok te zetten. Aan de andere kant schiet Dennis Boeijen na een rust over 30 meter net naast. Ook Thomas Siepman vergeet te scoren als hij vrij het strafschopgebied kan in dribbelen. In plaats van zelf te schieten geeft hij de bal breed op Sjors, maar de verdediging van Zevenhoven onderschept de pass. In de 69e minuut komt Jorrit Tromp erin voor Sjors. Dat is een uitstekende wissel want in de 78e minuut maakt hij uit een voorzet van De Meern - Zevenhoven 2 - 1 (1 - 0) Dennis de 2-0. Hieraan gaat een mooie actie van Dennis bij de achterlijn aan vooraf. Een 6 punten wedstrijd voor De Meern en Een minuut later schiet Dennis ook nog een keer Zevenhoven. Bij winst komen we weer wat verder op de paal. De beste kans voor de Meern is in de weg van de nacompetitie plaatsen, maar als we 84e minuut, als Bob na hands een penalty mag verliezen zitten we echt in de problemen. De nemen. Tot grote schrik van iedereen schiet hij de Meern begint toch met een verrassende opstelling bal naast.

V.V. De Meern - 9 - WedstrijdKrant Zaterdag afdeling (vervolg)

En als zo vaak gebeurt krijgt Zevenhoven even Opstelling: later, na hands van Jorrit, ook een penalty te Taner Memili, Denny Berkhouwer, Bob Goseling, nemen. Die wordt door Bob Annegam goed in Joost Smeulders, Cody Meilink, Jesse Verheul, geschoten en zo is het ineens 2-1 met nog een Dennis Boeijne, Brian Kuus, Sjors Smeulders, paar minuten te gaan. Zevenhoven gaat alles of Thomas Siepman en Erik Breedveld. niets spelen, maar de verdediging, die inmiddels versterkt is met Roel van Wiggen, kan zonder Wissels: Jorrit Tromp 69e minuut voor Sjors kansen weg te geven de stormloop van Smeulders, Nick vd Horst 79e minuut voor Zevenhoven doorstaan. Na 5 minuten blessuretijd Thomas Siepman, Roel van Wiggen 85e minuut fluit scheidsrechter Ligtvoet het eindsignaal en voor Bob Goseling. Tom Gentenaar, Laurens zijn de belangrijke 3 punten binnen. Door deze Wolswijk en Martijn Smorenburg. overwinning stijgen we naar de 7e plek, maar er staan heel veel ploegen dicht bij elkaar. Omdat Lex van der Woude DHSC ook wint, blijft het gat met de nacompetitie slechts 4 punten. We zijn er dus nog niet.

Column

Identiteit (2) moeten toevoegen dat het een werkbank was. Je zal toch fan van PSV zijn. Na de wedstrijd in Waarop hij de godganse dag deurtjes voor de Madrid en dat gedoe met supporters. Of na het lichtmasten moest uitzagen. verlies tegen Ajax. Dan heb je wat uit te leggen Nog zo iets: ik was een fan van Cliff Richard. Op aan je vrienden. Maar je blijft PSV-fan. Door dik feestjes hadden mijn vriendjes al l.p’s van de en dun. In slechte en in goede tijden. Doors en de Stones. Kwam ik aan met mijn Ik ken ook mensen, die zijn de ene maand voor singeltje Bachelor Boy. De mooiste meiden liepen die en de andere maand voor die club. Het hangt niet achter mij aan, kan ik je zeggen. er voor die fans vanaf waar je het beste mee Van de weeromstuit ging ik roken. Om het een scoort. Veel van die mensen zijn natuurlijk voor beetje te compenseren. Of was het een Barcelona. Daar kun je op dit moment geen buil rookgordijn ? aan vallen. (Ondanks gelijkspel tegen Vilarreal.) Nog een tegenvaller. Een belangrijk moment dus om Barcelona-fan te Na dat vreselijke auto-ongeluk mocht ik van de zijn. Belangrijk voor je identiteit. Want daar dokter (dokter Lambers voor ingewijden) niet op hebben we het over. voetbal. Om toch nog wat te bewegen, ben ik gaan Ik heb geen makkelijke jeugd gehad vroeger, want korfballen…. Kom er maar eens om. ik was altijd voor de verkeerde club. Bovendien Nog zo iets. speelde er allerlei dingen die mijn identiteit nou Ik kom uit een protestants gezin. Niks mis mee, niet bepaald omhoogstuwde in de vaart der maar als vroeger de patatboer op zondag volkeren. langskwam, stonden al mijn Roomse vrienden van Om te beginnen werkte mijn vader op de zo’n lekker zak met mayonaise te genieten, terwijl aluminiumfabriek in Utrecht terwijl de vader van ik moest proberen de erwten van mijn bord te mijn vriendje hoofdconducteur was bij de lepelen. Spoorwegen. Gingen wij op de brommer op Ik had het gevoel altijd bij de verkeerde club te vakantie naar Driebergen, hij ging al naar horen. Nou ja, verkeerd.. Oostenrijk. Met de trein notabene. En voor niks, Dat nou ook niet echt, maar scoren kon je er niet want zoals gezegd, zijn vader werkte bij de mee. Spoorwegen. En scoren. Dat willen we eigenlijk toch allemaal. Toen ik voor het eerst bij een vriendinnetje thuis Vraag maar aan Gokhan Yasar. was en haar moeder mij vroeg wat mijn vader deed, loog ik dat hij baas van de bank was. Nou ja (wordt vervolgd) echt liegen was het niet, al had ik er wel aan Cees Verweij

V.V. De Meern - 11 - WedstrijdKrant Zondag afdeling

Programma We hebben ons nog maar net geïnstalleerd op de 14:00 SDO - De Meern koude tribune, wanneer we al in de vierde minuut

11:30 Weesp 2 - De Meern 2 een terechte penalty krijgen toegewezen. Gökhan

12:00 MSV 19 2 - De Meern 3 Yasar wordt tijdens een slalom in het

12:00 De Meern 4 - Kampong 12 strafschopgebied onderuit geschoffeld en voor

12:00 De Meern 5 - MSV 19 4 scheidsrechter Coppens is er maar één oordeel

12:00 De Meern 6 - VVIJ 9 mogelijk! Gökhan schiet onberispelijk in en zo

- De Meern 7 vrij hebben we al heel vroeg de wind in de zeilen;1-0.

11:30 Bunnik 73 VR1 - De Meern VR1 Het is een wedstrijd waarin beide ploegen de ene

na de andere kans creëert. Allereerst is het Spiros Programma zondag 1 poule Lomis die bij een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal helemaal vrijgelaten wordt. Zijn halve 13:00 Leonidas - Nieuwerkerk omhaal scheert maar net over de lat, waardoor 14:00 SDO - De Meern Mike van Houten met de schrik vrij komt. Aan de 14:00 EDO hfc - De Dijk andere kant stuurt Redouan El Yakoubi Erwin van 14:00 DHC - ADO ’20 der Klis de ruimte in en zijn voorzet landt precies 14:00 JOS/W’graafsmeer - Westlandia op het hoofd van de compleet vrijstaande 14:00 SV Nieuw Utrecht - OFC Gökhan. Zijn kopbal gaat maar net aan de 14:30 RKAVV - Quick verkeerde kant van de kruising naast. Dezelfde

Spiros Lomis krijgt ook nu weer een vrije Stand zondag 1 ( A) schietkans, maar nog steeds staat zijn vizier te 1. Westlandia 20 55 +30 hoog ingesteld. Op een pass van Sjoerd Vlasman 2. De Dijk 20 45 +28 claimt Achmed Ahahaoui tevergeefs een penalty. 3. DHC 20 44 +22 Even later een droomkans voor Gökhan Yasar die, 4. Quick 20 38 +13 oog in oog met keeper Kenny Heemskerk, weigert 5. OFC 20 36 +5 te scoren. 6. ADO ’20 20 32 +17

7. RKAVV 20 26 +1 In de 20e minuut een zelfde situatie, maar nu is er 8. De Meern 20 23 -3 steun van Achmed Ahahaoui die door Gökhan 9. EDO hfc 20 22 -8 keurig op tijd aangespeeld wordt en met een 10. JOS/W’graafsmeer 20 22 -8 simpele schuiver de 2-0 inschiet. Omdat EDO 11. SDO 20 19 -4 blijft volharden in het weggeven van veel te veel 12. Nieuwerkerk 20 16 -29 ruimte in hun verdediging, lijkt de wedstrijd al 13. SV Nieuw Utrecht20 11 -27 vroeg beslist, wanneer Achmed Ahahaoui de 3-0 14. Leonidas 20 5 -37 aantekent. Mike van Houten houdt met een dappere redding zijn doel schoon en heeft geluk Eclatante, belangrijke en broodnodige winst wanneer de lat redding brengt bij een kopbal van Vanmiddag de eerste van twee opeenvolgende Ron Rosenhart. zeer belangrijke wedstrijden tegen tegenstanders die zich, net als wij, in de buurt van de Een paar minuten voor rust is een combinatie degradatielijn ophouden. Vandaag tegen EDO hfc tussen Sjoerd Vlasman en “kilometervreter” uit Haarlem en over veertien dagen (in het Osmerald Hima succesvol en brengt Paasweekeinde zijn we vrij) tegen SDO uit laatstgenoemde de stand op 4-0. De eerder Bussum. Bij de meeste supporters is het gewoon genoemde spanning bij aanvang ebt nu toch wel merk- en voelbaar, dat er sprake is van een langzaam weg en maakt plaats voor vertrouwen. gezonde dosis spanning. Bij de spelers zal dit, bij Hiermee gaan we ook rusten!! deze eerste cruciale wedstrijd, uiteraard hetzelfde Na de rust zien we dat Irak Asad, wegens een (moeten) zijn. rugblessure, vervangen is door Sven van Doorn. In de opstelling zien we, na wat blessureleed, de Koud vier minuten onderweg in deze 2e helft en terugkeer van Achmed Ahahaoui. Verder koos het is alweer raak. Redouan El Yakoubi passt op Rob Zomer voor Sjoerd Vlasman waardoor Kesley de vrijstaande Osmerald Hima die dit varkentje den Haag op de reservebank moest plaatsnemen. succesvol wast; 5-0.

V.V. De Meern - 13 - WedstrijdKrant Zondag afdeling (vervolg)

EDO blijft volharden in het weggeven van heel overwinning, waarin De Meern een stuk veel ruimte en Gökhan Yasar weet hier wel raad effectiever is omgegaan met de kansen dan mee. Met een knappe schuiver laat hij keeper opponent EDO. De overige uitslagen zijn ons ook Kenny Heemskerk kansloos en viert hij, net als nog eens goedgezind, waardoor wij op de ranglijst Achmed Ahahaoui en Osmerald Hima, zijn stijgen naar de 8e plaats. Dit is zeker geen reden tweede treffer;6-0. om op de lauweren te gaan rusten, want met maar In het laatste halfuur van de 2e helft neemt De één punt voorsprong op zowel JOS als EDO blijft, Meern een tandje terug en rijgt EDO de ene na de zoals in aanvang al gezegd, de wedstrijd tegen andere kans aaneen. Allereerst een scrimmage SDO van immens belang. voor het doel van Mike waarin Osmerald Hima uiteindelijk met veel geluk voor opruiming kan Ad de Lange zorgen. EDO “weigert” gewoon te scoren want tot driemaal toe wordt er van minder dan 5 meter De Meern: Mike van Houten, Erwin van der Klis, gemist. De eerste wordt door Mike gered, de Irak Asad (45. Sven van Doorn), Joris van tweede kan nog net op tijd geblokt worden door Rooijen, Dustin van Doorn, Redouan El Yakoubi, Dustin van Doorn en uiteindelijk is het Arno Sjoerd Vlasman, Bob Verweij (70. Kesley den Dijkstra die zijn inzet over ziet gaan. Haag), Gökhan Yasar, Osmerald Hima (76. Dion Gerritsen) en Achmed Ahahaoui. Wanneer het laatste fluitsignaal klinkt is de Hima (76. Dion Gerritsen) en Achmed Ahahaoui. conclusie dat er sprake is van een bruikbare

Spelregel van de week

Hoekvlag Wanneer de bal precies boven de hoekvlag het veld verlaat dan moet het spel met een inworp, niet met een doelschop of hoekschop, worden hervat.

André Bakker

PS. De spelregel van de week is na te lezen op de website onder Clubinfo > Scheidsrechters > Spelregel van de week.